Un profesionist la conducerea Aeroportului Internațional "Mihail Kogălniceanu"

1424
5
Un profesionist la conducerea Aeroportului Internațional
Inginerul Constantin Teodorescu este noul director general al Societății Naționale Aeroportul Internațional "Mihail Kogălniceanu". Ministerul Transporturilor l-a promovat în această funcție la propunerea PSD Constanța, în locul lui Ionel Manafu.

Constantin Teodorescu are 59 de ani și provine din sistem. A absolvit, în 1976, Facultatea de Transporturi, din cadrul Institutului Politehnic București și, din 1982, lucrează fără întrerupere la Aeroportul Internațional "Mihail Kogălniceanu".

A urcat în ierarhia profesională treaptă cu treaptă: inginer șef din 1992, director tehnic din 1995, director cu dezvoltarea din 2005 până recent.

"În noua funcție - a declarat Teodorescu, pentru cotidianul "Cuget Liber" - îmi propun realizarea următoarelor obiective:

- creșterea calității serviciilor;

- crearea unui mediu de dezvoltare durabilă a aeroportului, de siguranță și securitate;

- continuarea activității reușite de dezvoltare a afacerilor, prin consolidarea curselor existente realizate de companiile Ryanair, Carpatair, Air Berlin, Blue Air;

- atragerea de noi operatori low cost;

- stabilirea de relații cu compania Turkish Air, având în vedere interesul în creștere pe relația Constanța - Istanbul."

Noul director general a declarat că aeroportul este proiectat pentru un trafic anual de 1.000.000 de pasageri. "Avem foarte mult de muncit până la atingerea acestei ținte. În prezent, realizăm un trafic de numai 70.000 - 80.000 de pasageri pe an, 60% din fluxul de călători fiind în sezonul estival" - a spus Constantin Teodorescu.

În ultimii ani a crescut traficul de pasageri spre și dinspre Italia, în afara lunilor de vară, în legătură cu piața forței de muncă din peninsulă. Dezvoltarea pieței unice europene a forței de muncă va stimula creșterea numărului de zboruri și spre alte rute, pe tot parcursul anului.

Traficul de mărfuri este foarte "subțire" în prezent. Pentru stimularea lui va fi reluat un proiect pilot datând din 2009, de construire a unui terminal cargo. "Existența unei asemenea facilități va atrage, cu certitudine trafic" - și-a exprimat încrederea directorul general. 

Comentează știrea

Sida lu` Eba
9 iunie 2012
Mai e Dobiboci

Si,pana acum a fost un "profesionist"(fost director la Apele Romane Dobrogea)-manafu!!!!!!!!!!!!!!!

LIZ
9 iunie 2012
BRAVO

ESTE UN PROFESIONIST SI DE ASTFEL DE OAMENI ESTE NEVOIE !

Grija
10 iunie 2012
Lasa-ti vrajeala cu profesionistul

E un project de vreo cateva mil de euro si e un " profesionist" in cheltuit banii probabil

let
10 iunie 2012
pe cand o cursa Paris-constanta

Pe cand o cursa Paris-Constanta

TEMA de casa
13 iunie 2012
alti directori

cat timp vor fi pe acest aeroport animale ca Artagea Zamani si Sandu G.......... nu vei misca nimic mai nea directore pentru esti in aceleasi cardasii si hotii cu ei. In scurt timp Nicusor Constantinescu o sa vada toate manevrele facute de voi.

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 08 Iunie 2012
Stire din Economie : Curs BNR: 4,4610 lei/euro
Pagina a fost generata in 1.3097 secunde