Un român a fost ales vicepreședinte al Comisiei de Statistică a ONU

103
Un român a fost ales vicepreședinte al Comisiei de Statistică a ONU - unromanafostales-1522743088.jpg

Articole de la același autor

Președintele Institutului Național de Statistică, Tudorel Andrei, a fost ales în funcția de vicepreședinte al Comisiei de Statistică a Organizației Națiunilor Unite. Alegerea a avut loc cu ocazia celei de‐a49‐a sesiuni plenare a acestui organism. Profesorul Tudorel Andrei va deține această funcție timp de un an, respectiv până la următoarea sesiune plenară din martie 2019. 


Președintele INS apreciază că noua demnitate în care a fost ales este rezultatul activității desfășurate cu succes de întreaga instituție pe care o conduce. 


"Funcția de vicepreședinte al Comisiei de Statistică ONU nu aparține exclusiv mie, ci întregului colectiv al Institutului Național de Statistică. Avem astfel încă o dovadă a faptului că activitatea noastră este foarte bine apreciată la nivel internațional, iar eforturile de modernizare a sistemului statistic național au primit, cu această ocazie o nouă recunoaștere", a spus Tudorel Andrei. 


Comisia de Statistică a ONU este formată din 24 de state membre reprezentate de conducători ai institutelor naționale de statistică alese de Consiliul Economic și Social al Națiunilor Unite pe baza unei distribuții geografice echitabile. Mandatul membrilor este de patru ani. 


România a fost aleasă în Comisia de Statistică ONU începând cu 2016, iar mandatul țării noastre va expira la finele anului 2019. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4902 secunde