Un român stabilit în Belgia ne propune sistemul de încălzire prin pardoseală cu Far infraroșii

6610
17
Un român stabilit în Belgia ne propune sistemul de încălzire prin pardoseală cu Far infraroșii - unromanstabilitinbelgiagabrielge-1467907261.jpg

Articole de la același autor

În urma articolului "Până și lucrătorii din termoficare se decuplează de la încălzirea centralizată", publicat în ediția din 5 iulie 2016, a cotidianului "Cuget Liber", ne-a vizitat la redacție domnul Gabriel Geantă (48 de ani), fost component al echipei de polo "Steaua". 


"Sunt unul dintre cei care au avut de suferit din cauza sistemului de încălzire centralizat și vreau să le prezint cititorilor ziarului dumneavoastră o soluție mult mai eficientă și mai rentabilă de încălzire a locuințelor, decât centralele de apartament cu gaze. Este vorba de sistemul de încălzire prin pardoseală cu Far infraroșii" - a spus interlocutorul.


Trebuie precizat că Gabriel Geantă a plecat în Belgia, în 1994, în calitate de sportiv profesionist, pentru doi - trei ani. De dragul copiilor a rămas acolo. Se ocupă în continuare de sport, reușind să obțină o serie de performanțe în domeniu. Din 2008, a intrat în activitatea de construcții și și-a deschis propria firmă.


"La un moment dat - povestește Gabriel Geantă - am intrat în contact cu sistemul de încălzire prin pardoseală cu Far infraroșii, produs care mi se părea că arată mult prea bine pentru a fi real și pe care l-am testat timp de doi ani. Nu am găsit nimic negativ.
Principiul pe care se bazează e simplu: acest tip de radiații produc o agitație moleculară în mediu, din care rezultă căldura. Tehnologia este produsă în Coreea de Sud și a fost certificată de Institutul de Energie din Japonia, care atestă faptul că radiațiile au lungimea de undă între 3 și 16 microni. Această lungime de undă este supranumită "Radiația vieții", pentru că e radiație solară pură și, totodată, echi-valentă cu radiația corpului uman, în stare sănătoasă.


Având aceeași lungime de undă cu cea a organismului nostru, se crează procesul de rezonanță și radiațiile Far infraroșii pătrund până la 8 centimetri în corp, fapt ce con-tribuie la o serie de efecte benefice. 


Despre acestea găsiți sute de referințe pe Internet. Produsul se vinde peste tot în Europa, având certificarea CE și o mulțime de alte certificări. Eu am obținut exclu-sivitatea distribuirii acestui produs în Benelux, Cipru și România. Tehnologia de încălzire prin pardoseală constă dintr-o folie cu grosimea de 0,4 mm, care are opt straturi de material, doi electrozi de cupru cu argint, care asigură o conductibilitate perfectă, iar la mijloc un strat de carbon extrem de pur. Din combinația aceasta, coreenii au reușit să scoată radiații solare, în momentul în care e conectată la electricitate".


I-am atras atenția interlocutorului că alternativa prezentată de el este o soluție doar pentru problema încălzirii locuinței, nu și pentru încălzirea apei. Cei ce se debranșeză de la sistemul centralizat de încălzire preferă centralele de apartament cu gaze, întrucât rezolvă ambele probleme. 


"Pentru încălzirea apei există o soluție modernă: baterii cu boilere solare instalate pe blocuri. Având în vedere clima, românii pot beneficia de apă caldă gratis timp de opt - nouă luni pe an. În celelalte trei - patru luni, apa preluată la 30 de grade în boilerele solare va fi încălzită electric până la 50 de grade, cu costuri minime, în loc de a fi preluată de la 3 grade din rețea și încălzită cu o centrală pe gaze" - a explicat Gabriel Geantă.


Printre avantajele majore ale sistemului, interlocutorul a amintit: căldura e produsă local și programată local, termostatele fiind instalate în fiecare cameră, fapt ce asigură o mare economie de electricitate; viteza de încălzire a unei camere e mare, 25 -30 de minute; prețul sistemului este foarte mic, încălzirea unui apartament de 50 de metri pătrați fiind rezolvată cu o investiție de până la 1.200 de euro; instalarea este mult mai simplă decât a unei centrale de apartament, nefiind nevoie să se spargă pereții, să se tragă conducte, să se scoată coșuri de evacuare în exterior; costurile de întreținere sunt zero; nu se pierde căldură, așa cum se întâmplă în cazul centralelor de apartament, care elimină o pare din energia termică produsă prin evacuarea aerului cald în exterior sau prin țevile din pereți; sistemul rezolvă problema încălzirii în zonele rurale, care au probleme cu aprovizionarea cu lemne și nu sunt conectate la gaze; este un produs terapeutic.


Spațiul tipografic limitat nu ne permite să vorbim, mai pe larg, despre această metodă revoluționară de încălzire în spațiile închise (locuințe, instituții, spații comerciale și hale industriale). Interlocutorul nostru și-a exprimat intenția de a reveni la Constanța, pentru a organiza o conferință de prezentare, pentru cei interesați.


Comentează știrea

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

De la Noel....
8 iulie 2016
Un cantecel

Toate bune si frumoase numai ca la romani factura de la Enel arata ca un pom de iarna.Ati vazut felicitarile alea cu o baterie si un cantecel ? Exact asa arata factura de la Enel.Noi romanii primim cate o "felicitare" de la Enel in fiecare luna.Ce dragut din partea lor. Merry Christmas !

cetatean
8 iulie 2016
prin diaspora

toti tembelii doritori de bani de furat pleaca in diaspora apoi dau lectii, astia au si multe diplome de facultate cumparate in romania pentru ca e mai ieftin.

Nenorocitul de Popa nu vrea sa monteze microcentrale pe gaz in pct termice tot ca sa va faca voua vanzare prostii
8 iulie 2016
@cetatean

Esti patron de firma care vinde centrale pe gaz,nu ne pacalesti. Va aparati afacerile, nu cumva sa afle romanii si de alte metode de incalzire eficiente si ieftine. Ciocu mic ca v-ati imbogatit destul

Gabriel
9 iulie 2016
FIR

Eu sunt dispus sa le raspund la intrebari coerente celor care doresc, dar nu si cetatenilor TURMENTATI.

Răspuns la: prin diaspora
Adăugat de : cetatean, 8 iulie 2016
toti tembelii doritori de bani de furat pleaca in diaspora apoi dau lectii, astia au si multe diplome de facultate cumparate in romania pentru ca e...
Gabriel
9 iulie 2016
UN CANTECEL

Ok, dar factura la Radet nu este si ea o astfel de felicitare ? Criteriul de pornire al discutiei este eficienta.

Răspuns la: Un cantecel
Adăugat de : De la Noel...., 8 iulie 2016
Toate bune si frumoase numai ca la romani factura de la Enel arata ca un pom de iarna.Ati vazut felicitarile alea cu o baterie si un cantecel ? Exact...
mai cetatean
9 iulie 2016
Prin diaspora

Cetatene, cetatene, prostu e prost si la caldura si daca sta cu curu-n balta. Nu te fura nimeni. nu vrei nu iei. Nu te plange nimeni. Un prost mai putin.

Vulturel
9 iulie 2016
CONSUM

Cam cat consum are incalzirea asta ?

Mari
9 iulie 2016
CASA

Se poate pune si daca am tras deja sapa ? Din pacate nu am stiut ca exista asa ceva....

Gabriel
10 iulie 2016
CONSUM

Un raspuns aproape de adevar pot sa va dau doar daca imi spuneti mai mult despre izolatia casei. Intr-o casa mediu izolata, consumul anual nu depaseste 60kwh pe metru patrat incalzit, ceea ce e bine la factura. Am avut cazuri in Belgia de case mai bine izolate care au avut iarna aceasta un consum de 26 kwh pe mp incalzit. Cu alte cuvinte, utilizand 10 panouri fotovoltaice de 310 W, casa respectiva a avut factura ZERO pe incalzire si un surplus de curent electric produs de vreo 300 euro.

Răspuns la: CONSUM
Adăugat de : Vulturel, 9 iulie 2016
Cam cat consum are incalzirea asta ?
17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.7837 secunde