Unde petrecem de Sf. Andrei și 1 Decembrie?

610
Unde petrecem de Sf. Andrei și 1 Decembrie? - 1decembrie-1353944905.jpg
Anul acesta 1 Decembrie cade taman la mijlocul week-endului (sâmbătă), așadar nu ne putem bucura de o zi liberă în timpul săptămânii, dar agențiile de turism vin cu o sumedenie de variante pentru petrecerea unei mini vacanțe departe de casă, având în vedere că 30 noiembrie a fost declarată, începând din acest an, zi liberă. Cu siguranță cel puțin sărbătoriții - Andrei, Andreea - sau, de ce nu, și cei care vor să fie aproape de locurile unde în 1918 se înfăptuia Marea Unire, vor găsi o modalitate să "fure" o zi în plus, chiar dacă angajatorii nu vor ține cont de acest week-end prelungit. 


Să începem cu city - break-urile în străinătate: agențiile de turism ne propun pentru această minivacanță de Sf. Andrei și 1 Decembrie de exemplu un pachet de două nopți la Istanbul, la un hotel de trei stele. Biletul de avion și taxele de aero-port sunt incluse în preț, dar aces-ta, de 370 de euro/persoană, poate fi destul de descurajant pentru mulți. Dar cum mulți constănțeni aleg litoralul bulgăresc, în detrimentul celui românesc, de ce n-ar petrece acolo, dar la munte, și 1 Decembrie? Astfel, minivacanța de 1 Decembrie în Bulgaria, la un hotel de patru stele din Bansko, una dintre cele mai moderne stațiuni de schi de la vecini, costă nici 90 de euro, cu mic dejun inclus și facilități ca acces la piscină interioară, sală de fitness, saună etc.

Prețuri bune la munte

Pe de altă parte, la un hotel de patru stele din Poiana Brașov, situat la numai 100 de metri de telecabină și telegondolă, dar și foarte aproape de patinoar, un pachet de două nopți de cazare pentru sfârșitul de săptămână, într-o cameră dublă, costă în jur de 550 de lei (pentru doi adulți). Dacă optăm pentru un hotel din Bran, un alt loc extrem de apreciat, atunci costul unui pachet de două nopți, pentru două persoane, în cameră dublă, tot la un hotel de patru stele, este în jur de 300 de lei. De altfel, pe aproape toată Valea Prahovei cazarea pentru această minivacanță nu depășește 300 - 350 de lei pentru doi adulți, în hotelurile cu ceva pretenții.

Constănțenii care vor să sărbătorească în primul rând 1 Decembrie, atunci poate cel mai potrivit loc unde ar putea merge week-endul acesta este Alba Iulia. Două nopți de cazare, cu mic dejun, pentru doi adulți, costă undeva la 300 de lei la un hotel de trei stele.

Posibilitățile sunt însă multiple pentru această minivacanță. Hotelurile și pensiunile de la munte nu s-au grăbit încă să mărească prețurile, având în vedere că zăpada încă se lasă așteptată, așadar putem petrece un week-end departe de casă nu cu foarte mulți bani. Cel puțin deocamdată. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 01 Noiembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Mâine, ultima zi de școală
Sâmbătă, 15 Septembrie 2012
Stire din Diverse : Ziua porților deschise la Tarom
Pagina a fost generata in 0.2833 secunde