Urmează "dictatura" hidrogenului! România se alătură celor ce o susțin

257
Urmează

Articole de la același autor

În Imperiul Energeticii, "dictatura" cărbunelui a fost urmată de cea a petrolului și gazelor. Astăzi, dominația lor este amenințată, căci omenirea se pregătește să facă pasul spre tehnologiile energetice prietenoase față de mediu, bazate pe hidrogen. Uniunea Europeană și-a stabilit, deja, o țintă. Până în anul 2030 vrea să depășească numărul de 2,6 milioane de autoturisme care folosesc această tehnologie.

România s-a alăturat curentului novator. Un prim pas a fost făcut. Printr-un memorandum guvernamental a fost înființat HUB-ul Român de Hidrogen și Noi Tehnologii Energetice, care își propune a fi un pol de competitivitate, de cercetare-dezvoltare-inovare în valorificarea hidrogenului.

Recent, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă a organizat conferința "RO-HYDROHUB, hidrogenul ca vector alternativ de energie". La evenimentul găzduit de Palatul Victoria, au participat (fizic și online) peste 70 de persoane: miniștri, deputați, reprezentați ai mediului academic, cercetării și industriei.

Scopul reuniunii a fost explorarea posibilităților pe care le oferă hidrogenul pentru dezvoltarea unui sector energetic prietenos cu mediul. Concret, prin această inițiativă se dorește accelerarea cercetărilor din domeniu și dezvoltarea cadrului instituțional care să stimuleze investițiile și aplicațiile privind folosirea pe scară largă a hidrogenului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.569 secunde