Uzina Dacia și-a oprit, temporar, activitatea. Vestea i-a luat prin surprindere pe angajați

939
Uzina Dacia și-a oprit, temporar, activitatea. Vestea i-a luat prin surprindere pe angajați - daciamioveni1640x400-1627368155.jpg
Uzina Dacia și-a oprit activitatea, pe fondul crizei cipurilor, care afectează întreaga industrie auto europeană. Pentru că lipsesc anumite componente electronice, mai multe secții ale uzinei de autoturisme nu mai pot funcționa. Vestea i-a luat prin surprindere pe angajați.


Industria auto locală afectată de criza microcipurilor. Constructorii auto sunt tot mai afectaţi de lipsa componentelor electronice la nivel european, astfel că şi Dacia continuă să ajusteze volumele în funcţie de evoluţie.


„Lipsa componentelor electronice continuă să afecteze industria auto, inclusiv Dacia. Depunem toate eforturile pentru a limita impactul asupra producţiei şi lucrăm într-un ritm susţinut cu furnizorii noştri. Avem celule de criză la nivelul direcţiilor de Supply Chain şi Achiziţii şi implementăm toate măsurile adecvate. Cu toate acestea, activitatea uzinei Vehicule de la Mioveni este întreruptă luni, 26 iulie“, au spus reprezentanţii Direcţiei Comunicare Dacia.


Lipsa microcipurilor loveşte industria auto după o serie de înăspriri ale normelor de poluare şi o limitare a emisiilor de dioxid de carbon la o medie de 95 g CO2/km per grup auto, pe lângă pandemie şi reducerea producţiei din 2020 care a determinat pierderi de miliarde de euro. Pierderile au venit când constructorii deja investeau masiv în electrificare.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4554 secunde