În 2009

Vameșii europeni au reținut 118 milioane de produse contrafăcute

231
Vameșii europeni au reținut 118 milioane de produse contrafăcute - 0e0033c73acf01c716d0d0785cf5683a.jpg
Comisia Europeană a dat publicității raportul pe 2009 privind acțiunile serviciilor vamale ale UE pe linia respectării drepturilor de proprietate intelectuală.
Potrivit documentului, vameșii europeni au descoperit 43.500 de cazuri, cu un total de 118 milioane de produse contrafăcute sau piratate în afara frontierelor UE. Printre prin-cipalele articole oprite în vamă se numără: țigările (19% din totalul contrafacerilor descoperite), alte produse din tutun (16%), articolele de îmbrăcăminte, etichete de marcă (13%). O parte importantă o reprezintă produsele de folosință zilnică potențial periculoase pentru cetățeni: șampon, pastă de dinți, jucării, medicamente (10%) și aparate de uz casnic.
Raportul furnizează detalii privind tipul, originea și metoda folosită la transportul produselor contrafăcute, oprite în vamă, la frontierele exterioare.
China continuă să fie principala sursă de produse contrafăcute, însumând 64 % din totalul articolelor care încalcă drepturile de proprietate intelectuală, iar alte țări, cum sunt Emiratele Arabe Unite și Egiptul, au reprezentat majoritatea în cazul anumitor categorii de produse. În peste 77 % din totalul cazurilor de produse oprite în vamă, acestea au fost distruse ori s-au inițiat acțiuni în justiție pentru sancționarea contrafacerii.
Protecția drepturilor de proprietate intelectuală este esențială pentru promovarea cercetării, a inovării și a creării de locuri de muncă în Europa, se arată în raport. Asigurarea respectării efective a acestora constituie, de asemenea, un aspect important al protecției sănătății și siguranței cetățenilor europeni, deoarece anumite produse contrafăcute (de exemplu produsele alimentare, produsele pentru îngrijirea corpului și articolele pentru copii), care sunt fabricate într-un mediu nereglementat, pot reprezenta o amenințare serioasă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 24 Iulie 2010
Stire din Economie : Ajutor pentru bunăstarea porcinelor
Pagina a fost generata in 1.846 secunde