Vânzările de mobilă așteaptă salvarea de la Prima Casă

419
Vânzările de mobilă așteaptă salvarea de la Prima Casă - dc9ea00d2f7ed8138abe0476dbcca520.jpg
Magazinul este aproape gol – doi clienți și trei vânzători. Drept urmare, ni se acordă foarte multă atenție.
De ce costă cu 200 lei mai mult canapeaua de aici? "Este din stofă, un material impermeabil. Modelul mai ieftin este din vinil. Și nici nu avem prea multe culori disponibile în fabrică, pentru că s-au vândut mai bine", vine răspunsul.
Și chiar este impermeabilă stofa? Omul decide că este mai bine să facă o demonstrație. Scoate o sticlă de suc de portocale, din dulapul unei bucătării de 1.600 lei și toarnă pe o bucată de stofă. Într-adevăr, este impermeabilă. Canapeaua costă aproape 2.300 lei. Varianta din vinil costă 2.100 lei. Decizia este a clientului.
Nemaifiind pus de mult în situația de a cumpăra mobilă, prețurile mi se par astronomice. O masă mare – 800 lei. Un scaun – 180 lei. Ba chiar sunt modele la 270 lei. Până și măsuțele de cafea au niște prețuri invers proporționale cu mărimea lor – 200, 250, 340 lei. Seturile complete sunt extrem de costisitoare. Un dormitor – 2.500 – 3.500 lei. O bucătărie – 900 – 2.000 lei.
E normal? Nici măcar nu sunt din lemn, ci din același sfânt PVC, acoperit, în cazul produselor "de lux", cu un strat fin de lemn.
"Eh, au scăzut mult prețurile. O medie ar fi de 10%, dar avem produse la care se pot face economii mult mai mari, de 500 – 800 lei", îmi explică vânzătorul, în timp ce mă conduce elegant spre cana-peaua de 2.300 lei. "Dacă faceți comandă acum, este gata în cel mult două săptămâni. Transportul și montajul sunt gratuite", com-pletează el.
Prețurile din acest magazin intră în categoria medie. La magazinul învecinat, produsele sunt cu 30 – 40% mai ieftine, pentru că materialele folosite sunt mai puțin pretențioase. În același timp, brandurile de "calitate" de pe piața autohtonă impun niște prețuri mult mai mari (chiar și cu reducerile necesare).
Revenirea segmentului producției de mobilă este strâns legată de piața imobiliară. În prezent, dealerii își pun speranțele în programul Prima Casă, pentru că vânzarea de apartamente ar putea duce și la o revigorare a cererii de mobilă, la fel ca și în 2009.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5388 secunde