Varujan Vozganian: Nu se poate construi o economie pe salarii mici

148
Ministrul economiei, Varujan Vozganian, a atacat, la Forumul Economic Regional Oltenia, politica salariilor mici promovată de companiile internaționale, în România. El le-a cerut acestora să investească, să modernizeze, astfel încât "într-o bună zi" să ofere salarii mai mari, pentru că românii nu vor trăi "veșnic cu salarii medii nete de 350 de euro". 

Potrivit ministrului economiei, anumite firme care își reduc activitatea în Europa își găsesc locul în România, cum este cazul firmei Ford, pentru că aici salariile sunt mai mici. Nu se poate construi o economie pe salarii

mici, pentru că nu suntem "o economie primitivă, o anexă complementară a economiilor mari", a declarat Varujan Vozganian, subliniind faptul că salariile trebuie să fie corespunzătoare cu producția.

Ministrul a spus că, din 1990 și până astăzi, România a pierdut

circa 10 miliarde de euro din cauza migrației, iar atâta timp cât va avea sub 6 milioane de salariați, țara noastră va fi în stare de deficit, iar sistemul de pensii și asigurări de sănătate nu va putea fi echilibrat. El a omis să menționeze că sumele trimise acasă de românii plecați la muncă în străinătate au fost cu mult mai mari decât pierderea de 10 miliarde euro. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 13 Aprilie 2013
Stire din Economie : Traficul maritim și fluvial a fost reluat
Sâmbătă, 13 Aprilie 2013
Stire din Economie : Calendarul fiscal  al lunii aprilie
Pagina a fost generata in 1.9199 secunde