Concurs Vasilescu, BNR: "Nu avem măsuri anticriză, ci doar intervenții ale pompierilor la câteva case care ard"

317

Articole recomandate

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a declarat sâmbătă, la Realitatea TV, că măsurile propuse de Guvern nu sunt anticriză, ci doar "intervenții ale pompierilor la câteva case care ard", întrucât măsurile anticriză constau, în mod normal, în investiții.
Vasilescu a precizat că trebuia făcută o restructurare a bugetului în ultimii ani și a amintit că deficitul bugetar a crescut de la 2,5% în 2007, la 5,4% în 2008, ajungând la 8,3% în 2009, iar în acest an trebuie să coboare la 6,8%.
"Din păcate, problema fundamentală pentru noi a fost că politicienii au gândit social. Au zis: să nu creăm costuri sociale foarte mari cu reformă economică și au decis să o ia gradual. Tocmai pentru că au luat-o gradual, costurile au fost și mai mari. Acum s-a produs un scurtcircuit. A luat foc și trebuie stins", a adăugat oficialul BNR.
El a amintit că, în iunie, consi-liul de conducere al FMI ar trebui să ia o decizie în ce privește România.
"Dacă nu e o decizie favorabilă, nu ne dă tranșa, iar tranșa de la FMI are niște caracteristici foarte limpezi. În primul rând e vorba de bani în sine, în al doilea rând este vorba de o «undă verde». Dacă FMI nu ne dă «undă verde», nu ne dă nici Banca Mondială, nu ne dă nici Comisia Europeană, iar dacă ne ducem pe piața internațională de capital, acolo se întorc toți cu spatele la noi ori solicită o dobândă de 20 - 25%", a mai spus Vasilescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8312 secunde