Videanu: "Statul român își va diminua la 20 – 34% participația la reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă"

340
Statul român și-ar putea reduce participația pe care o deține la EnergoNuclear, compania mixtă care va construi reactoarele nucleare 3 și 4 ale Centralei de la Cernavodă, de la 51%, cât are în prezent, la 20 - 34%, a declarat Adriean Videanu, ministrul Economiei, citat de HotNews.
"Din cauza situației de criză va fi dificil ca statul român să finanțeze partea de 51%. Trebuie să privim cu realism acest lucru, și dat fiind faptul că reactoarele 3 și 4 reprezintă poate cel mai atractiv proiect nuclear în această zonă a Europei, este păcat ca noi, statul, să blocăm dezvoltarea acestui proiect. Ne diminuăm partea, astfel încât statul român să fie un acționar care să participe activ la dezvoltarea proiectului și să nu fie o frână", a spus Videanu.
El consideră că prin reducerea participației, statul va permite crearea unei competiții în sectorul energetic. "E un element de credibilitate pentru a încuraja investițiile private în producția de energie. Așa, dacă statul devine singurul și unicul producător, chiar dacă eu doresc să privatizez managementul celor două companii energetice, cred că este important să dăm un semnal în zona apariției majoritare a sectorului privat în zona producției de energie", a menționat ministrul Economiei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0666 secunde