Viitorul tehnologiilor maritime se discută la Singapore

127
Viitorul tehnologiilor maritime se discută la Singapore - viitorultehnologiilor-1439129736.jpg

Articole de la același autor

În intervalul 28 - 29 septembrie 2015, în Singapore, va avea loc conferința internațională dedicată transferului tehnologic maritim și capacităților de construcție. Este prima reuniune de acest fel. Co-organizatori sunt Autoritatea Maritimă din Singapore și Organizația Maritimă Internațională.

Evenimentul se dorește a fi un forum în care liderii din shipping-ul internațional și profesioniștii vor trece în revistă cele mai recente tehnologii disponibile pentru îmbunătățirea eficienței energetice a navelor și, ceea ce este mai important, vor discuta despre cum poate fi facilitat, cu succes, transferul de tehnologie între țări și se poate extinde preluarea tehnologiilor maritime, la nivel mondial.

Conferința își propune să sprijine punerea în aplicare a prevederii nr. 23 din anexa VI a Convenției Internaționale MARPOL, privind promovarea cooperării tehnice și transferul de tehnologie cu privire la îmbunătățirea eficienței energetice a navelor. Respectiva reglementare impune administrațiilor statelor părți la MARPOL să coopereze și să colaboreze în mod activ cu alte părți, pentru a promova dezvoltarea și transferul de tehnologie și schimbul de informații către statele care solicită asistență tehnică, în special a celor în curs de dezvoltare.

Autoritatea Navală Română și șantierele navale românești ar trebui să își trimită reprezentanții la această reuniune extrem de importantă pentru viitorul navigației maritime. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1006 secunde