Violeta Alexandru: Luni vor începe plățile a 41,5% din salariul brut pentru angajații care au revenit după șomajul tehnic

223
Violeta Alexandru: Luni vor începe plățile a 41,5% din salariul brut pentru angajații care au revenit după șomajul tehnic - 1-1598170549.jpg

Articole recomandate

Violeta Alexandru a anunțat că luni vor începe plățile a 41,5% din salariul brut pentru angajații care au revenit în activitate după șomajul tehnic, potrivit Observatornews.ro.


"Imediat după ce rectificarea bugetară a fost publicată, în 3 zile am parcurs toate procedurile pentru ca banii să ajungă la AJOFM-uri pentru plata măsurii de 41,5% din câștigul salarial al fiecărei persoane aflate anterior în șomaj tehnic. Toate procedurile acestea, de regulă, durează cam 10 zile, nu țin doar de Ministerul Muncii. Ce trebuie reținut este că suntem în continuare determinați să sprijinim angajatorii și angajații, poate mai mult decât o fac alte țări membre UE. 


Știm că au în continuare nevoie. Măsurile luate și acțiunile de la nivelul Ministerului Muncii sunt, din martie până acum (și nu s-a terminat!), ca ... pe front. Cu toată mobilizarea posibilă, cu toți colegii care au putut și au vrut (real!) să se implice. Luni intrând banii în conturi, vom începe primele plăți pentru 41,5%. Am vrut acest lucru. S-a tras tare pentru a nu mai trece nicio zi. Am scurtat la maxim prin muncă multă", a scris ministrul Muncii, pe pagina sa de Facebook.


"Deși este prevăzut foarte clar în Ordonanță faptul că un angajator cu mai multe obiecte de activitate trebuie să opteze pentru una dintre cele 2 măsuri (șomaj tehnic sau măsura 41,5 %), totuși depun pentru ambele măsuri", a subliniat Alexandru.


"Toate aceste operațiuni în paralel cu elaborarea (prin verificarea tuturor persoanelor pentru care se solicită șomaj tehnic sau 41,5%) unei noi cereri de rambursare de la Comisia Europeană. Pentru că vreau ca în paralel să se poată obține bani europeni dacă tot se pot obține pentru aceste măsuri. Tot noi le facem și pe acestea", a punctat ministrul Muncii.








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6672 secunde