Vouchere din „Rabla pentru Electrocasnice”, scoase la vânzare pe Internet

306
Vouchere din „Rabla pentru Electrocasnice”, scoase la vânzare pe Internet - fond-1623595065.jpg

Articole de la același autor

Nici bine nu s-a dat startul etapei a doua din programul Rabla pentru electrocasnice că au şi apărut anunţuri la mica publicitate că se vând voucherele destinate televizoarelor, tabletelor şi laptopurilor. Mulţi aplicanţi ai programului care au intrat în posesia unui voucher nu au ţinut cont de faptul că este ilegală vânzarea lor şi le-au scos la mezat pe Internet.

Românul de când se ştie are spirit de antreprenor. Vinde şi cumpără orice, numai banul să iasă. În ultima vreme internetul este plin de anunţuri de vânzare de vouchere pentru electrocasnice, runda a doua. De fapt, ce face voucherul? Oferă o reducere în funcţie de valoarea lui la achiziţionarea unui aparat electronic nou dintr-o clasă energetică mai bună. Astfel, se pot achiziţiona, tablete, televizoare şi laptopuri, care sunt intrate în runda a doua, la preţuri mai mici. Cea mai mare valoare a unui voucher din această categorie este 500 de lei şi se dă pentru achiziţionarea unui laptop. Românul nu numai că este inventiv, dar nu vinde doar tichetul în sine, ci oferă pe lângă voucher şi un electrocasnic uzat în schimbul sumei de 200 de lei. De cât să nu se aleagă cu nimic, mai bine face un gheşeft şi tot rămâne cu ceva.

„Am pândit programul ăsta mai ceva ca pe iubita mea. Cum s-a dat startul am şi aplicat că-mi doream un alt laptop. După ce am intrat în posesia voucherului, m-am gândit că mai bine fac altceva cu banii, dar nici nu vreau să-l pierd. De aceea m-am gândit că n-ar fi rău să-l scot la vânzare”, ne-a spus Marian T. din Constanţa, posesor de voucher pentru programul rabla electrocasnice. La mica publicitate mai sunt de vânzare şi tichete pentru tablete şi televizoare care au o valoare de 400 de lei şi se comercializează pentru sume între 100 şi 150 de lei.

Sancţiuni pentru cei care vând voucherele la negru

Cum apare vreun chilipir pus la bătaie de autorităţi, românii care nu ţin cont de nimic, trec peste orice bariere şi regulamente şi sar rândul vrând să stea în faţă. De data asta, s-ar putea să se lase cu sancţiuni, pentru că ministrul Mediului a anunţat că nu o să lase lucrurile aşa. „Nu poți face mare afacere, să vinzi un voucher de 400 de lei, iei și tu 100, 200 de lei, nu e corect, nu e legal. Vom face tot posibilul să prevenim vânzarea voucherelor. Aceste vouchere sunt nominale, nu se pot vinde mai departe, iar cei care încearcă să le vândă comit o ilegalitate”, a declarat Barna Tanczos, ministrul Mediului, la începutul programului Rabla pentru Electrocasnice.

Pentru cei care nu au apucat să valorifice voucherele în timpul derulării etapelor, cu banii rămaşi se va mai organiza o etapă ulterioară în această vară, a dat asigurări ministrul. Etapa a doua se termină pe 17 iunie, iar din 18 iunie demarează etapa a treia care este dedicată aparatelor de aer condiţionat, uscătoarelor de rufe şi aspiratoarelor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4345 secunde