Vrei să cumperi ori să închiriezi un apartament în Mamaia? Așteaptă toamna!

424
Vrei să cumperi ori să închiriezi un apartament în Mamaia? Așteaptă toamna! - 811c2a093d71b029bdefa7317d99938c.jpg
Chiar dacă există destule apartamente în Mamaia sau în imediata apropiere a acesteia, care au fost puse la vânzare și la închiriere până în urmă cu câteva săptămâni, acum oferta agențiilor imobiliare constănțene este destul de săracă. Cum vara a cam început să-și spună cuvântul, iar primii turiști deja s-au arătat pe litoral, și proprietarii apartamentelor din zonă își reiau vechiul obicei de a-i găzdui.
Constănțenii care au avut norocul ori inspirația de-a lungul anilor să cumpere locuințe în blocurile situate la doar câteva minute de plajă știu că cel mai profitabil este să găzduiască turiști în timpul sezonului estival și, dacă se poate, să închirieze apartamentele respective și în timpul anului, dar pe perioade determinate, de regulă studenților.
"Fiind într-o zonă aproape de litoral, de preferat este să nu închiriezi decât pe timp de iarnă, iar vara, pe zile. Așa ne rotunjim mai bine veniturile. Eu, de exemplu, am un apartament decomandat, cu două camere, utilat, în care pot băga și câte doi chiriași, sau grupuri mai mari", a precizat Adrian, proprietarul unui apartament situat la câteva minute de plajă. De altfel, acesta ne-a mărturisit că aproximativ jumătate din proprietarii blocului respectiv au o a doua locuință, așa că apartamentele sunt ținute pentru a fi închiriate mai ales vara. Și din acest motiv în prezent numărul apartamentelor puse la vânzare, în Mamaia, este extrem de mic, multe dintre agențiile imobiliare neavând nicio ofertă în acest sens, ci doar câteva oferte pentru închiriere ce însă se pot număra pe degete.
Cei care vor totuși să cumpere o locuință aproape de mare se pot orienta către Faleză Nord, acolo unde numărul ofertelor este mai mult decât generos.
De altfel, "vederea la mare" este în cazul lor un aspect pe care proprietarii mizează extrem de mult, mai ales în această perioa-dă. Prețurile pornesc de la 34.000 euro pentru o garsonieră, dar ajung la 70.000 - 80.000 euro, în cazul apartamentelor de două - trei camere, confort zero, cu unele îmbunătățiri și bineînțeles cu "vederea la mare" aferentă. În cazul celor cu patru camere, unii proprietari cer chiar și mai bine de 90.000 euro.
Nici chiriile nu sunt chiar pentru oricine. Majoritatea apartamentelor cu două camere în Faleză Nord, "de lux", așa cum spun proprietarii, pot fi închiriate la această oră chiar și cu 500 - 700 de euro, iar o garsonieră de 40 mp, cu 250 de euro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7827 secunde