Webinar dedicat oportunităților de afaceri dintre România și Georgia

162
Webinar dedicat oportunităților de afaceri dintre România și Georgia - webinardedicatoportunitatilordea-1605724784.jpg
Camera de Comerț și Industrie a României în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a Georgiei și Ambasada Georgiei în România au organizat webinar-ul „Oportunitățile oferite de Acordul de asociere și zona de liber schimb aprofundată și cuprinzătoare dintre UE și Georgia pentru comunitatea de afaceri”.

„Camerele de comerț au un rol cheie în special în creșterea gradului de conștientizare cu privire la oportunitățile antreprenoriale pe care astfel de acorduri le aduc, fiind cele mai reprezentative organizații ale respectivelor comunități de afaceri naționale. Implicarea camerelor de comerț devine cu atât mai importantă în contextul pandemiei actuale, care dincolo de afectarea puternică a sectorului sănătății, generează, de asemenea, dificultăți economice grave. Acest lucru este valabil pentru cooperarea economică bilaterală și comerțul dintre România și Georgia, iar cele două comunități de afaceri trebuie să depună eforturi pentru a contribui nu numai la reducerea impactului negativ al crizei, ci și la căutarea modalităților și mijloacelor de consolidare a afacerilor bilaterale”, a declarat Lazăr Comănescu – consilierul președintelui CCIR pe probleme externe.

„România și Georgia au o lungă istorie în ceea ce privește schimburile comerciale, țara dumneavoastră fiind un suporter necondiționat al Georgiei în ceea ce privește integrarea pe piața europeană. După semnarea acordului cu Uniunea Europeană s-a înregistrat o creștere a volumului schimburilor comerciale, dar, categoric, este un proces de lungă durată, lucrurile nu se pot întâmpla peste noapte, iar rezultatele se vor vedea cel mai bine în anii următori. Nu este ușor să pătrunzi pe piața Uniunii Europene. Trebuie ca toate produsele pe care le exporți să îndeplinească cerințele spațiului comunitar. Este foarte important însă pentru Georgia să-și diversifice produsele, cu această ocazie, și să nu mai rămână captivă pe piețele tradiționale”, a declarat Giorgi Pertaia, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Georgiei.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2133 secunde