Zece firme constănțene, premiate în cadrul festivității "Trofeul Creativității"

2150
Zece firme constănțene, premiate în cadrul festivității
Camera de Comerț, Industrie, Navigație si Agricultură Constanța, prin Centrul Regional de Promovare a Proprietății Intelectuale, în colaborare cu Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci București, a organizat, ieri, a IX-a ediție a festivității "Trofeul Creativității".
Cu această ocazie, firmele con-stănțene au fost premiate pentru activitatea depusă în domeniul creativității, concretizată prin solicitarea de titluri de protecție la OSIM București (brevete de invenție, mărci, desene și modele industriale).
Iată lista cu persoanele juridice (top zece) din județul Constanța, în ordinea descrescătoare a punctajului obținut ca urmare a solicitării de titluri de protecție la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci sau obținerii acestora în perioada 1 ianuarie 2008 - 31 decembrie 2010: Sterk Plast SRL o obținut locul I, așadar Trofeul Creativității, datorită celor 104 cereri de înregistrare de modele, a celor 77 de certificate de modele eliberate, a celor două cereri de marcă și a unei mărci acordate. Punctajul obținut a fost de 1.474.
Pe locul doi s-a clasat AS - Plastik ROM SRL, cu 25 de cereri de înre-gistrare modele și 19 certificate de mo-dele eliberate, cu un punctaj de 360.
Poziția a treia este ocupată de Murfatlar România - 22 de cereri de marcă și 43 de mărci acordate, așadar 237 de puncte.
Top zece este completat de Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație Murfatlar, cu 182 de puncte, Ostrovit SA cu 167, Dobrogea Grup SA și Rompetrol Rafinare SA, ambele clasate pe locul șase, cu 90 de puncte, RO - Credo SRL, cu 84 de puncte, Vifrana SA cu 55, Celco SA cu 41 și Dobre & Fiii SRL, cu 36 de puncte.
Evaluarea firmelor/instituțiilor s-a realizat prin însumarea punctajelor pentru fiecare activitate în parte: invenții - cinci puncte pentru con-stituirea depozitului național reglementar și 25 de puncte pentru adoptarea deciziei de acordare a brevetului; desene și modele indus-triale - trei puncte pentru constituirea depozitului național reglementar și 15 puncte pentru adoptarea deciziei de acordare a DMI; mărci - un punct pentru constituire și cinci puncte pentru adoptare.
Festivitatea de ieri a fost precedată de seminarul "Noutăți în domeniul proprietății intelectuale la nivel național și european".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1005 secunde