Zona Istria - Cheile Dobrogei, promovată cu 858.000 lei

729
Zona Istria - Cheile Dobrogei, promovată cu 858.000 lei - a2c95c013e1611bdd35261513e7ddc5d.jpg
Traseului turistic Constanța - Istria - Cheile Dobrogei i se acordă marea șansă de a fi cunoscut nu doar pe plan local, ci și național. Acest lucru va fi posibil datorită proiectului "Pe urmele argonauților: promovarea traseului turistic Constanța, Istria, Cheile Dobrogei", care are un buget de 858.044 lei, 98% repre-zentând fonduri nerambursabile.
Campania de promovare a traseului turistic "Pe urmele argonauților" se desfășoară pe durata a patru sezoane, prin distri-buirea a 2,4 milioane de pliante și 6.000 de broșuri atât la nivel local, cât și național, a precizat res-ponsabilul cu informarea în cadrul proiectului, Adriana Drăgoi.
De asemenea, se vor realiza filme de promovare turistică a obiectivelor din zona Istria - Cheile Dobrogei, website-ul traseului turistic, precum și 22 de panouri informative amplasate în apropierea obiectivelor de pe traseu, pentru o mai bună orientare a vizitatorilor.
Potrivit reprezentanților Primăriei Istria, materialele de promovare vor fi diseminate către 400 de locații de pe litoral și din județul Tulcea, centre de informare turistică, muzee, agenții de turism și de transport local, târguri și expoziții organizate în scop turistic.
În rândul obiectivelor promovate în cadrul traseului "Pe urmele argonauților" se numără, potrivit primarului comunei Istria, Ioan Herdean, Rezervația Biosferei Delta Dunării - Grindul Chituc, Grindul Lupilor, Complexul lagunar Razim - Sinoe, Rezervația ornitologică Histria - Sinoe, Refugiul ornitologic Corbu - Nuntași - Histria, precum și Cheile Dobrogei, Gura Dobrogei, Masivul Cheia, Situl arheologic Cetatea Histria, Biserica îngropată Sf. Nicolae din satul Istria, locuirea din Peștera Casian și Mănăstirea Sf. Casian.
În ciuda faptului că aceste obiective ar trebui să fie adevărate atracții turistice, numărul celor care ajung la Istria a fost tot mai mic în ultimii ani. "În ultimii ani, am vândut mai puține excursii la Istria pentru că nu puteam oferi turiștilor dejunul. Nu am reușit să o mai promovăm și din cauza lipsei toaletelor, a drumurilor", a precizat președintele Asociației Litoral - Delta Dunării, Corina Martin, prezentă la lansarea de ieri a proiectului. Primarul din Istria a precizat însă că drumul Corbu - Istria, de peste 20 de km, urmează să intre în reabilitare la sfârșitul acestei luni.
Promovare acestui traseu ar trebui, potrivit așteptărilor, să mărească numărul turiștilor cu cel puțin 15%.
"Primul lucru pe care îl alege un turist atunci când stabilește că vrea să meargă în vacanță este destinația, zona, regiunea. Abia apoi stațiunea în sine și ulterior hotelul. Mai întâi de toate trebuie să te atragă ceva în acea destinație, să vrei să descoperi ceva acolo, să ai posibilități de agrement", a explicat Corina Martin.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5755 secunde