1,4 milioane de euro, pierdute la CEDO de statul român, în ultimele două luni

214

Articole recomandate

În doar două luni și jumătate, statul român a pierdut aproape un milion și jumătate de euro. România trebuie să plătească despăgubiri în 12 procese intentate la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).
Despăgubirile sunt, în valoare exactă, de 1,4 milioane de euro. 90 % din sumă reprezintă contravaloarea unor imobile pe care proprietarii ar trebui să o primească în schimbul cedării caselor către statul român.
În lunile octombrie, noiembrie și în prima jumătate a lunii decembrie, CEDO a dat câștig de cauză pentru șase români care au reclamat Curții nedreptăți în privința respectării dreptului de proprietate. Aproape 150.000 de euro sunt despăgubiri pentru erori de procedură, sentințe neechitabile și chiar, în cazul unui deținut, condițiile improprii în penitenciar.
În ultimii 12 ani, România a mai plătit 4,5 milioane de euro celor care au câștigat procese la CEDO. Conform legii, banii pe care statul trebuie să îi dea în urma unor hotărâri CEDO vor veni din bugetul pentru situații excepționale, finanțat, bineînțeles, din buzunarul contribuabilului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8872 secunde