1.500 de polițiști, în această vară, pe litoral

377
Aproximativ 1.500 de polițiști se vor afla în această vară pe litoral, până la 1 septembrie, la închiderea sezonului estival, pentru a asigura climatul de ordine și liniște publică a turiștilor.

Potrivit adjunctului șefului Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Constanța, comisar șef Adrian Rapotan, forțelor de ordine locale care vor acționa pe litoral li se vor alătura în jur de 400 de polițiști detașați și 200 de elevi de la școala de agenți "Vasile Lascăr", din Câmpina.
Pe plaje, patrulele vor fi mai reduse și vor fi formate din elevi aflați în practică, dotați cu echipamente de vară.
Printre altele, adjunctul șefului IPJ Constanța a menționat că operatorii de plajă sunt obligați, potrivit legii, să își asigure paza și să combată comerțul ilegal în sectoarele închiriate și riscă să fie sancționați de polițiști dacă nu respectă legea.
Printre altele, comisarul șef Adrian Rapotan a mai precizat că, în funcție de afluxul de turiști și de solicitări, se vor pune la dispoziție forțele de ordine necesare.
Astfel, două elicoptere de la Ministerul Internelor vor supraveghea litoralul și se va putea solicita sprijin și de la o unitate specială din Tulcea, care va dispune de alte două aparate de zbor.
La rândul lui, șeful IPJ Constanța, comisar șef Aurelian Zaheu, a precizat și el că, de la 1 iulie, Ministerul Sănătății a dat asigurări că va deveni funcțional serviciul SMURD pe raza județului Constanța.
În paralel, și echipe de la Poliția Militară vor asigura deplasarea militarilor ameri-
cani cantonați la baza Mihail Kogălniceanu pe perioada învoirilor, iar ei vor comunica locațiile din stațiunile în care se vor deplasa, cu precădere în stațiunea Mamaia.
La Vama Veche și 2 Mai, paza va fi asigurată de jandarmi, mai ales pe perioada festivalurilor, dar în colaborare cu forțele polițienești, patrulele de jandarmi având în responsabilitate și alte zone de pe litoral.
În ceea ce privește traficul rutier din perioada sezonului estival, șeful Serviciului Poliției Rutiere Constanța, comisarul șef Constantin Dancu, a spus că preconizează un trafic rutier în creștere, în comparație cu anul trecut, care va fi fluidizat de mai multe echipaje de la Poliția Rutieră.
De asemenea, el a mai declarat că, în sezon, va fi suplimentat numărul de radare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1787 secunde