10 deținuți de la Poarta Albă au sărbătorit "Înălțarea" în localitatea Lazu

406
10 deținuți de la Poarta Albă au sărbătorit

În data de 24.05.2012, începând cu ora 9, a avut loc slujba Sfintei Liturghii a prazniculului "Înălțarea Domnului", săvârșită la Biserica din localitatea Lazu, județul Constanța. La inițiativa cadrelor Sectorului Educație și Asistență Psihosocială din Penitenciarul Poarta Albă, au participat la acest eveniment 10 deținuți, care își execută pedeapsa în regim deschis și semideschis.
Astfel, de la ora 9, a fost săvârșită Sfânta Liturghie, urmată apoi de la ora 11 de un spectacol artistic și masa de prânz. În jurul orei 13 a avut loc Cateheza - Seminar pe teme religioase susținut de părintele paroh. Persoanele private de libertate au participat la eveniment cu diverse lucrări artistice tematice. Activitatea a fost înregistrată și va fi difuzată în rețeua cu circuit închis din Penitenciarul Poarta Albă, pentru a putea fi urmărită și de ceilalți deținuți.
Evenimentul desfășurat ieri, prilejuit de o sărbătoare religioasă, are un rol important în permanentizarea eforturilor de reintegrare socială a deținuților, prin cultivarea deprinderilor și convingerilor religioase ale acestora, spun reprezentanții Penitenciarului de la Poarta Albă.

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6006 secunde