10% dintre angajații din MAI sunt corupți

101
3

Articole de la același autor

Ofițerii sub acoperire ai Direcției Generale Anticorupție (DGA) au realizat, în primele șase luni, 66 de teste de integritate pentru angajații Ministerului Afacerilor de Interne (MAI), în urma cărora șase dintre cei verificați au acceptat să primească bani sau cadouri pentru a nu aplica legea, se arată într-un comunicat al instituției. 

Astfel, în perioada ianuarie-iunie 2013 au fost realizate, la nivel național, 66 de teste de integritate profesională pentru angajații ministerului, cu 32% mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

Din totalul testelor făcute, "60 au avut rezultat pozitiv, în sensul că lucrătorii MAI testați au dat dovadă de integritate, iar șase s-au soldat cu rezultat negativ, atunci când cadrele ministerului au primit sume de bani sau foloase pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu", se arată în analiza realizată. Ceea ce înseamnă că 10% dintre cei testați au primit atenții. 

În același timp, au existat 75 de situații în care funcționarii MAI au sesizat DGA că li s-a oferit mită, iar în alte 33 de cazuri, angajații ministerului și-au denunțat proprii colegi atunci când au constatat că aceștia au comis acte de corupție.

Comentează știrea

Dan
22 august 2013
Lipsă profesionalism jurnalistic

Titlul corect ar fi : "90% din angajații MAI nu sunt corupți", având în vedere procentul mare al celor care fac cinste uniformelor și nu se murdăresc pe mâini. Fuga voastră după știri așa-zise senzaționale, vă face mici. Mici de tot.

viorel
22 august 2013
militieni constanteni

Adevarat 90 la suta PUT de CORUPTIE,

Dan
23 august 2013
Dacă tăceai filozof rămâneai

Viorel, cel care pute ești chiar tu. Dar nu a corupție, ci mai grav, a prostie. Creierul tău a rămas probabil la stadiul de stafidă, de reușești să debitezii asemenea inepții. Nu are rost să ne mai pierdem timpul cu tine, ești o cauză pierdută.

Pagina a fost generata in 1.3032 secunde