11 constănțeni, trimiși în judecată în dosarul referendumului

495
4
11 constănțeni, trimiși în judecată în dosarul referendumului - judecator-1364301322.jpg

Articole de la același autor

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au finalizat cercetările în dosarul referendumului, desfășurat în iulie 2012. Astfel, aceștia au trimis în judecată 11 persoane din Constanța.  Elena Iordan, Adelina Gabriela Tache, Felicia Negoiță, Constantin Tache, Vasilică Vărvăroiu, Diana Florea, Lenuța Lăcrămioara Simion, Mărioara Miuțu, Daniela Ghibăldan, Alexandru Andrei Grădișteanu și Violeta Stănimir sunt acuzați de introducerea în urmă a unui număr suplimentar de buletine decât cele votate de alegători și falsificarea documentelor de la birourile electorale. 




Care a fost modul de operare 


Procurorii spun că Elena Iordan, Adelina Gabriela Tache, Felicia Negoiță, Constantin Tache și Vasilică Vărvăroiu, în calitate de președinte, respectiv membri ai biroului electoral al unei secții de votare din localitatea Lumina, au falsificat, de comun acord, cel puțin 222 de semnături ale unor persoane înscrise pe listele electorale permanente ale secției. Apoi, cei cinci au introdus în urnă același număr de buletine de vot, falsificate, și au întocmit în fals procesul verbal cu rezultatele referendumului. 
Diana Florea, președinte al biroului electoral din cadrul unei alte secții de votare, tot în localitatea Lumina, a permis, spun procurorii, denaturarea rezultatului procesului electoral. Astfel, femeia a semnat în fals pe listele permanente pentru 45 de votanți. 
De asemenea, Lenuța – Lăcrămioara Simion, Mărioara Miuțu, Daniela Ghibăldan, Andrei Alexandru Grădișteanu și Violeta Stănimir, în calitate de președinte, respectiv membri ai biroului electoral al unei alte secții de votare din aceeași localitate, au falsificat nu mai puțin de 180 de semnături ale unor persoane înscrise pe listele electorale permanente ale secției. Apoi, cei cinci au introdus în urnă cel putin 135 de buletine de vot, corespunzător parțial semnăturilor executate în fals, aceștia semnând procesul-verbal privind rezultatele referendumului, în care erau consemnate date nereale. 


Sintetizând, procurorii spun că au fost fraudate 402 voturi din totalul de 2.842 de alegători. Dosarul a fost înaintat spre soluționare Judecătoriei Constanța. 




Comentează știrea

rex
29 ianuarie 2014
Hotul striga: hotii!

La toate scrutinele se fac hotii, dar cel din 2009, cand a fost ales "lichelul", va fi foarte greu de egalat cu toate eforturile acestor slugi basiste din justitia libera a lui Basescu!

VASILE
29 mai 2014
BRAVO

Daca au fost prosti si l-au ascultat pe chiru sa le iasa psd...cine e de vina?????tot basescu saracu...

admirator
29 mai 2014
foarte bine!

cam tarziu, dar... mai bine mai tarziu decat niciodata! Cand acuzati -mai ales de furtul votului- trebuie sa veniti si cu probe. Cum e in cazul astora. In rest, frunza verde loboda, gura lumii sloboda! (La referendumul din 2012, PDL si toti politicienii si oamenii de buna credeinta nu au participat.)

Dorel
13 iunie 2014
Praf in ochi !

Numai 11 ?? . Sa fim seriosi. Au fost cu sutele, cel putin.

Articole pe aceeași temă

Luni, 25 Martie 2013
Stire din Politică-Administrație : ADRIAN NĂSTASE, JUDECAT DIN NOU
Pagina a fost generata in 0.3948 secunde