11 constănțeni, trimiși în judecată în dosarul referendumului

Marţi, 26 Martie 2013
448
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au finalizat cercetările în dosarul referendumului, desfășurat în iulie 2012. Astfel, aceștia au trimis în judecată 11 persoane din Constanța.  Elena Iordan, Adelina Gabriela Tache, Felicia Negoiță, Constantin Tache, Vasilică Vărvăroiu, Diana Florea, Lenuța Lăcrămioara Simion, Mărioara Miuțu, Daniela Ghibăldan, Alexandru Andrei Grădișteanu și Violeta Stănimir sunt acuzați de introducerea în urmă a unui număr suplimentar de buletine decât cele votate de alegători și falsificarea documentelor de la birourile electorale. 
Care a fost modul de operare 


Procurorii spun că Elena Iordan, Adelina Gabriela Tache, Felicia Negoiță, Constantin Tache și Vasilică Vărvăroiu, în calitate de președinte, respectiv membri ai biroului electoral al unei secții de votare din localitatea Lumina, au falsificat, de comun acord, cel puțin 222 de semnături ale unor persoane înscrise pe listele electorale permanente ale secției. Apoi, cei cinci au introdus în urnă același număr de buletine de vot, falsificate, și au întocmit în fals procesul verbal cu rezultatele referendumului. 
Diana Florea, președinte al biroului electoral din cadrul unei alte secții de votare, tot în localitatea Lumina, a permis, spun procurorii, denaturarea rezultatului procesului electoral. Astfel, femeia a semnat în fals pe listele permanente pentru 45 de votanți. 
De asemenea, Lenuța – Lăcrămioara Simion, Mărioara Miuțu, Daniela Ghibăldan, Andrei Alexandru Grădișteanu și Violeta Stănimir, în calitate de președinte, respectiv membri ai biroului electoral al unei alte secții de votare din aceeași localitate, au falsificat nu mai puțin de 180 de semnături ale unor persoane înscrise pe listele electorale permanente ale secției. Apoi, cei cinci au introdus în urnă cel putin 135 de buletine de vot, corespunzător parțial semnăturilor executate în fals, aceștia semnând procesul-verbal privind rezultatele referendumului, în care erau consemnate date nereale. 


Sintetizând, procurorii spun că au fost fraudate 402 voturi din totalul de 2.842 de alegători. Dosarul a fost înaintat spre soluționare Judecătoriei Constanța. 

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2805 secunde