După dezbateri care au durat o noapte

11 polițiști de la Rutieră și 3 civili au fost arestați de Tribunalul Constanța

4549
11 polițiști de la Rutieră și 3 civili au fost arestați de Tribunalul Constanța - f9a337694667d58b8659df20c9ef8bba.jpg
În seara de joi, procurorii au propus magistraților de la Tribunalul Constanța arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 de zile a 11 dintre cei 39 de polițiști cercetați de Direcția Generală Anticorupție și a trei civili. După audieri și dezbateri care au durat toată noaptea de joi spre vineri, până pe la ora 8,30 dimineața, precum și după aproximativ o oră de deliberări, magistrații de la Tribunalul Constanța au decis arestarea acestora pentru o perioadă de 29 de zile. Pronunțarea s-a făcut în ședință publică, iar rudele celor 14 persoane au izbucnit în plâns atunci când au auzit decizia magistraților. Avocații inculpaților au spus cu toții că declară recurs, care urmează să se judece la Curtea de Apel Constanța.
Cei care au fost arestați sunt polițiștii Gigi Cristian Rușescu, Daniel Andrei Mircea, Elvin Cadîr, Dumitru Iulian Maxim, Enis Vuap, Andrei Bogdan Călugăru, Cosmin Cristian, Paul Mihai Ciolpan, Marius Ivan, Cristina Gherlan, Cristian Nazarovici și civilii Gigel Budur, Alin Bogdan Drughe și George Guliu.
Ei sunt acuzați de comiterea infracțiunilor de luare de mită și dare de mită, trafic de influență, abuz în serviciu, folosirea în orice mod direct sau indirect de informații ce nu sunt destinate publicității, permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și fals intelectual.
Potrivit Direcției Generale Anticorupție, încă de la începutul lunii februarie 2009, existau indicii de comitere a infracțiunilor menționate mai sus.
Urmare a cercetărilor efectuate în perioada februarie - iunie 2009 (în special interceptări și filaje), s-a stabilit că agenții de poliție, în mod repetat, au încălcat atribuțiunile de serviciu, favorizând anumite persoane, prin neaplicarea măsurilor legale la regimul circulației pe drumurile publice, traficându-și influența pe lângă alți colegi, în scopul de a nu fi aplicate sancțiuni unor contravenienți.
De asemenea, au permis accesul la informații care nu sunt destinate publicității unor persoane neavizate, au intervenit în favoarea unor persoane pentru a nu le fi întocmit dosar penal sau pentru a nu li se suspenda permisul de conducere, au omis intenționat inserarea în conținutul procesului verbal de contravenție a unor elemente esențiale, în vederea creării posibilității făptuitorilor de a contesta și, ulterior, de a obține anularea respectivului proces verbal, au procedat nelegal la anularea unor amenzi de circulație.
Cu ocazia perchezițiilor efec-tuate în cursul dimineții de joi, au fost ridicate de la locațiile menționate mai multe unități de calculator, documente și înscrisuri, sume de bani, precum și alte bunuri necesare soluționării cauzei.
La începutul lunii februarie 2009, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța a dispus delegarea lucrătorilor de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Constanța, pentru efectuarea de activități specifice, în scopul stabilirii întregii activități infracționale a agenților de poliție rutieră, precum și a celorlalte persoane implicate. Procurorii s-au sesizat, în urma cercetărilor efec-tuate într-un dosar penal privind un jaf care a avut loc la data de 10 septembrie 2008, pe raza orașului Hârșova. În cauză existau indicii privind comiterea de către agenții de poliție rutieră a infracțiunilor menționate mai sus, context în care s-a decis disjungerea dosarului și delegarea ofițerilor DGA.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2134 secunde