12 morți, niciun vinovat, în accidentul aviatic de la Tuzla

441
12 morți, niciun vinovat, în accidentul aviatic de la Tuzla - f64867e0e5de8dc6a9ff3c4ff12cbcd4.jpg
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au ajuns la concluzia că accidentul aviatic produs în luna iulie a acestui an la Tuzla, în urma căruia 12 militari și-au pierdut viața, s-a produs din cauza unor de-fecțiuni tehnice ale aparatului de zbor.
Pe cale de consecință, procurorii Secției Parchetelor Militare au dispus neînceperea urmăririi penale cu privire la moartea violentă a celor 12 cadre militare, printre care și comandorul Nicolae Jianu, șeful Școlii de Aplicație de la Boboc. Totodată, s-a dispus neînceperea urmăririi penale și în ceea ce privește vătămarea corporală gravă și vătămarea corporală a altor două victime ale accidentului aviatic. Aceeași soluție a fost dispusă de procurori și în ceea ce privește distrugerea totală a aeronavei aparținând Ministerului Apărării Naționale.
Din probele administrate în timpul anchetei a rezultat faptul că accidentul aviatic care a avut loc la data de 5 iulie, când un avion militar de tipul AN-2 s-a prăbușit pe aerodromul Tuzla s-a produs din cauza unor defecțiuni tehnice (cedări de material) care nu puteau fi prevăzute.
Probatoriul administrat în cauză a mai relevat și faptul că, în urma coliziunii cu solul, aeronava a luat foc și a fost distrusă în proporție de 95%, consecințe fiind decesul și rănirea militarilor aflați la bord.
În urma accidentului și-au pierdut viața comandorul Nicolae Jianu - comandantul Școlii de Aplicație pentru Forțele Aeriene "Aurel Vlaicu" din Boboc, locotenent-comandorul Cătălin Vicențiu Antoche, locotenentul Lavinia Guiță (copi-lotul aeronavei). De asemenea, dintre militarii aflați în avion au mai murit maistrul militar clasa I Răzvan Rângheț, locotenentul Liviu Antim, maiștrii militari clasa a II-a Florin Claudiu Cișmașu și Cătălin Rădoi, maistrul militar clasa a III-a Băduț Papuc, fruntașii Constantin Vlăduț Sărman, Marius Cătălin Chioveanu, Cosmin Furtună și soldatul Cosmin Florescu.
În urma tragediei au supraviețuit pilotul avionului, căpitanul Daniel Bâlsanu, și maistrul militar clasa a IV-a Marius Nazare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9458 secunde