15 specialiști ai Armatei pleacă în Alabama. Orban: Transmit un mesaj ferm - între SUA și România e un solid parteneriat strategic

512
15 specialiști ai Armatei pleacă în Alabama. Orban: Transmit un mesaj ferm - între SUA și România e un solid parteneriat strategic - captura-1590387725.jpg

Articole recomandate

România ajută Statele Unite ale Americii, țara cu cel mai mare număr de cazuri și de decese provocate de COVID-19. O echipă de 15 militari pleacă luni dimineață către statul Alabama. "Folosesc ocazia pentru a transmite un mesaj ferm: între SUA și România e un solid parteneriat strategic, care generează acțiuni comune în toate domeniile de activitate", a declarant premierul Ludovic Orban, la Baza Aeriană 90 Otopeni.


"Este o misiune în sprijinul solidarității și cooperării între SUA și România.


Obiectivul este de a fi alături de medicii din SUA și de a vedea foarte clar cum acționează echipele medicale din SUA în lupta contra COVID.


Urez succes misiunii noastre!


Folosesc ocazia pentru a transmite un mesaj ferm: între SUA și România e un solid parteneriat strategic, care generează acțiuni comune în toate domeniile de activitate", a declarant Ludovic Orban.


O echipă de 15 specialiști din Ministerul Apărării Naționale, alcătuită din cinci medici, cinci asistenți medicali și cinci militari specialiști în domeniul CBRN, va pleca luni în SUA, pentru a oferi sprijin autorităților statului Alabama, în contextul măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19.


"Personalul MApN va oferi, pentru o perioadă de aproximativ două săptămâni, sprijin de specialitate omologilor americani din mai multe unități de îngrijire și tratament medical de pe teritoriul statului Alabama și se va informa cu privire la modul în care sunt aplicate în SUA metodele de combatere a infectării cu noul coronavirus atât în domeniul medical, cât și în ceea ce privește apărarea CBRN", se arată într-un comunicat MApN.


Cooperarea dintre România și statul Alabama se desfășoară sub auspiciile programului de parteneriat statal (State Partnership Program) lansat în anul 1993, program coordonat de Comandamentul Forțelor Americane din Europa (USEUCOM).


"Consolidarea Parteneriatului Strategic cu SUA reprezintă un obiectiv major al politicii externe și de apărare a României. Dimensiunea de apărare reprezintă un pilon de bază al acestuia", mai arată sursa citată. 


Sursa: Digi24.ro




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6308 secunde