167 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, celebrați la Constanța

184

Articole de la același autor

Ziua de ieri a marcat un eveniment important pentru Jandarmeria Română: 167 de ani de la înființarea prestigioasei instituții. 


Românii ar trebui să știe că Jandarmeria și-a asumat rolul de garant al siguranței cetățeanului, al drepturilor și libertăților sale fundamentale, încă din momentul în care a fost înființată, printr-un decret domnesc, în 3 aprilie 1850, de Grigore Alexandru Ghica.


Pentru marcarea acestui moment aniversar important, care a coincis și cu împlinirea a 123 ani de la înființarea primei structuri a Jandarmeriei la Constanța, până pe 4 aprilie, Gruparea de Jandarmi Mobilă "Tomis" Constanța organizează o serie de activități.


Dacă săptămâna a început cu arborarea Drapelului Național, în acordurile Imnului de Stat, cu citirea mesajelor conducerii Ministerului Afacerilor Interne și Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, continuând cu avansări în grad și cu un simpozion pe tema rolului și importanței Jandarmeriei Române în istoria patriei, lista manifestărilor continuă cu o competiție sportivă care aduce împreună sute de jandarmi.


"În perioada următoare desfășurăm și concursul sportiv «Cupa Jandarmeriei, 167 de ani» care angrenează peste 200 de jandarmi ai G.J.M., care evoluează, pe echipe (detașament), tir, tenis, volei și mini-fotbal.", spun reprezentanții jandarmilor constănțeni.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4504 secunde