250 de hectare de teren din județul Constanța au fost afectate de incendii în luna martie

290
În luna martie, echipajele Inspec-toratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța au intervenit pentru lichidarea a 73 de incendii produse la vegetație uscată. În urma acestor incendii a fost afectată o suprafață totală de 250 ha teren din localitățile: Albești, Almalău, Canlia, Capidava, Cernavodă, Constanța, Cobadin, cetatea Histria, Cumpăna, Cuza Vodă, Cuiugiuc, Eforie Sud, Făclia, Făurei, Hârșova, Istria (105 hectare teren pe teritoriul Rezervației Biosferei "Delta Dunării"), Lazu, Medgidia, Năvodari, Remus Opreanu, Saligny, Satu Nou, Seimenii Mari, Ștefan cel Mare, Vadu Oii, Movila Verde, Lipnița, Goruni, stațiunea Venus și Tuzla.
Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dobrogea, Paula Anghel, s-au efectuat 21 de acțiuni de control de către specialiștii Inspecției de Prevenire, în urma cărora s-au aplicat 17 sancțiuni - 14 avertismente și respectiv trei amenzi în valoare totală de 6.000 de lei.
Specialiștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța le recomandă cetățenilor să folosească locurile special amenajate pentru fumat și să se asigure că țigările au jarul stins înainte de a le arunca. În ceea ce privește arderea miriștilor, a resturilor menajere ori a vegetației uscate se recomandă supravegherea focarelor, asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, optarea pentru condiții meteo fără vânt pe durata arderii și amplasarea grămezilor ce urmează a fi distru-se la distanțe considerabile de adăposturile de animale sau furaje, în caz contrar existând posibilitatea propa-gării rapide a focului la gospodării și anexele acestora și înregistrarea unor pagube mari.
Reprezentanții ISU Dobrogea reamintesc cetățenilor că arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deșeurilor și a altor materiale combustibile, fără obținerea permisului de lucru cu foc și fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 27 Martie 2012
Stire din Eveniment : Incendiu pe strada Soveja
Luni, 26 Martie 2012
Stire din Eveniment : Incendiu la Cumpăna
Luni, 26 Martie 2012
Stire din Eveniment : Incendiu la Cuza Vodă
Vineri, 23 Martie 2012
Stire din Eveniment : Incendiu aproape de Romtrans
Joi, 22 Martie 2012
Stire din Eveniment : Arde o mașină în Hârșova
Pagina a fost generata in 0.363 secunde