3,5 kilograme de canabis, descoperite în rucsacul unui bărbat

107
3,5 kilograme de canabis, descoperite în rucsacul unui bărbat - 1550039214915212s4-1550053447.jpg

Articole recomandate

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au descoperit 3,5 kilograme de substanță vegetală, susceptibilă a fi canabis, ascunse în rucsacul unui cetățean român, care se întorcea din Grecia. Săptămâna trecută, tot la P.T.F. Giurgiu polițiștii de frontiera au depistat 12,5 kg canabis in bagajele unui cetățean grec.


În data de 12.02.2019, în jurul orei 13.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în țară cetățeanul român D.G., în vârstă de 28 de ani, pasager într-un autocar înmatriculat în România, care circula pe ruta Grecia-România.


Cu ocazia controlului specific, acționând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au verificat mijlocul de transport, iar în spatele ultimului rând de scaune au depistat un rucsac ce aparținea cetățeanului român, în interiorul căruia se aflau trei colete, de diferite dimensiuni. Pachetele, ambalate în folie de staniol și folie transparentă, cântăreau în total aproximativ 3,5 kg și conțineau o substanță vegetală de culoare verde închis, presupusă a fi canabis.


Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat faptul că transporta pachetele pentru o persoană din București.


Întreaga cantitate de substanță vegetală a fost ridicată de către lucrători S.C.C.O. Giurgiu și trimisă spre expertiză la Laboratorul de Analiză și Profil al Drogurilor din cadrul IGPR unde a reacționat ca fiind canabis.


În cauză, cercetările sunt continuate de procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Giurgiu împreună cu S.C.C.O. Giurgiu, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de introducerea în țară de droguri de risc, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. Totodată, pe numele cetățeanului român a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 ore, urmând să fie prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Giurgiu cu propunere de arestare preventivă.


Dacă ar fi fost comercializate pe piața neagră, drogurile ar valora aproximativ 210.000 lei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7596 secunde