33 de ani de închisoare pentru 10 kilograme de cocaină

2531
Magistrații de la Tribunalul Constanța au dispus, ieri, condamnarea la ani grei de închisoare a grupării de traficanți de droguri condusă de Vasile Tiba, zis "Musti". Acesta va trebui să stea după gratii 13 ani, pe când complicii săi - Mihai Zainea și Virginiei Laura Koshiba, câte zece ani. Sentința nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Constanța.

Cei trei sunt acuzați că ar fi implicați în traficul cu 10 kilograme de cocaină adusă din Brazilia și care aveau drept destinație mai multe țări europene, printre care și România.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Vasile Tiba era căutat de 13 ani de către autoritățile australiene, deoarece se sustrăgea de la executarea unei pedepse privative de libertate pentru fapte privind importul și posesia de cocaină.

Începând din anul 1995, gruparea infracțională coordonată de român ar fi organizat cel puțin 18 transporturi de cocaină din America Latină către Australia, sumele de bani vehiculate pentru facilitarea transporturilor depășind un milion de dolari.

Cercetările s-au derulat pe parcursul mai multor luni de zile, rezultând faptul că rețeaua este formată atât din cetățeni români (majoritatea cărăuși), cât și străini, proveniți din Olanda, Germania, Italia, Australia și America Latină.

"În joc" erau sume impresionante în valută, prin care se facilitau transporturile de droguri (și care se livrau prin viramente bancare atât pe numele reale ale membrilor rețelei, cât și pe identități false).

În urma sesizărilor făcute de organele de anchetă românești, Eugen Temistocli, unul dintre complicii celor trei, a fost prins, pe Aeroportul din Amsterdam, cu cele 10 kilograme de cocaină, ascunse în două geamantane.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.979 secunde