39 de migranți afgani și iranieni, depistați în Marea Neagră

367

Articole de la același autor

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă cercetează doi bărbați, un turc și un ucrainean pentru trafic de migranți.

Sistemul Complex de Observare, Supraveghere și Control al Trafi-cului a observat, marți, o ambarcațiune în Marea Neagră. Polițiștii de frontieră au fost sesizați imediat, astfel că au depistat ambarcațiunea "Roda", condusă de un ucrainean, în vârstă de 54 de ani, care era ajutat de un cetățean turc, de 40 de ani. La bordul navei se aflau 39 de migranți din Orientul Mijlociu. Grupul era format din cetățeni afgani, iranieni și un pakistanez, adulți și copii, cu vârste cuprinse între doi și 44 de ani și intenționa să intre ilegal în România.

Ajunși la audieri, cei 39 de migranți le-au declarat polițiștilor faptul că au plecat din Turcia la bordul ambarcațiunii pentru a ajunge în Germania. În acest sens, aceștia i-a plătit pe cei doi cetățeni, ucrainean și turc, sume cuprinse între 1.500 și 5.000 euro.

Igor Sychev și Bechir Kaya s-au ales cu dosare penale pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat și trafic de migranți. De asemenea, ucraineanul mai este cercetat și pentru conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau certificat de capacitate corespunzător.

"Ambarcațiunea înregistrată în Turcia care naviga fără pavilion și sistem de identificare automată era condusă de inculpatul ucrainean (care nu deține brevet sau certificat de capacitate corespunzător pentru a conduce nave), cu ajutorul mecanic al inculpatului turc și transporta un număr de 39 de migranți de origine afgană, din Turcia în România, nava respectivă fiind improprie transportării în siguranță a unui număr mare de pasageri. Din datele de anchetă a rezultat indicii că migranții urmau să tranziteze România, cu scopul de a ajunge în Germania, însă cei doi inculpați nu au colaborat cu anchetatorii până în prezent, pentru a se putea stabili amploarea operațiunii ilegale și numărul cert de participanți implicați", au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4922 secunde