44 de percheziții la CONSTANȚA, la persoane bănuite de exploatare sexuală

1095
44 de percheziții la CONSTANȚA, la persoane bănuite de exploatare sexuală - perc608020001526979108-1568982133.jpg
Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Constanța, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - S.T. Constanța, au efectuat ieri 44 de percheziții domiciliare, pe raza județului Constanța, la persoane bănuite de proxenetism, trafic de minori și folosirea prostituției infantile.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2017 - august 2019, persoanele în cauză ar fi recrutat, de pe raza județului Constanța, mai multe tinere, printre care și minore, pe care le ar fi determinat să practice prostituția, în diverse locații, obținând astfel beneficii patrimoniale.

La perchezițiile desfășurate ieri, 19 septembrie, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 30 de telefoane mobile, 2.700 de lei și înscrisuri cu valoare probatorie. De asemenea, la o locație au fost identificate două generatoare de curent, bunuri susceptibile a proveni din comiterea de furturi de pe raza orașului Ovidiu.

La locații au fost găsite și 6 tinere, despre care existau indicii că ar fi fost exploatate sexual.

26 de bărbați au fost conduși la sediul B.C.C.O. Constanța pentru audieri și luarea măsurilor legale. Ulterior, 10 dintre ei au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Constanța. În cursul zilei de astăzi, aceștia vor fi prezentați instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și al Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

În activități au fost angrenați și jandarmi de la Gruparea Mobilă de Jandarmi "Tomis" Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7441 secunde