450 de deținuți, evacuați de urgență din penitenciar

108
450 de deținuți, evacuați de urgență din penitenciar - cgcmdz04mdamagfzad1mmtgwztnhoduw-1522824119.jpg
450 de deținuți au fost evacuați dintr-o clădire a Penitenciarului Iași. Decizia a fost luată din cauza riscului ca aceasta să se prăbușească peste cei încarcerați, spun reprezentanții sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP). Situația clădirii, care este în clasa maximă de risc seismic.


,,Această clădire de detenție, desi are un risc ridicat de prăbușire și pune astfel în pericol viața personalului și a deținutilor pe care-i adăpostește, nu se află pe lista de investiții și de modernizare a sistemului penitenciar, cu toate că situația era cunoscută de către ministrul Toader,'' reclamă sindicaliștii de la FSANP, citați de realitatea.net

Potrivit sursei citate, corpul A al Penitenciarului Iași are 5 secții de deținere și este o construcție fără fundatie cu parter și un etaj, iar în prezent înca mai este populat cu peste 100 de detinuți, nefiind posibilă relocarea acestora în zona Moldovei, din lipsă de spații.


Sindicaliștii reamintesc că CEDO a cerut modernizarea penitenciarelor și că acest proces a fost subminat de către actualul ministru Justiției care a dispus reducerea la jumătate a investițiilor în modernizarea penitenciarelor, de la 7,7 milioane lei la 3 milioane lei conform ANP.

În acest context, sindicaliștii revin cu cererea de demitere a lui Tudorel Toader pentru incompetență și indolență, și cer alocarea urgentă de fonduri pentru modernizarea sistemului penitenciar. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4048 secunde