50 de nave pentru supravegherea pe Dunăre a frontierei României

635
Prin programul Phare 2004, structurile Poliției de Frontieră care au ca atribuții supravegherea și controlul frontierei pe fluviul Dunărea au fost dotate cu 50 de nave de patrulare de ultimă generație.

La sfârșitul lunii mai a.c., polițiștii de frontieră de la granița cu Bulgaria, Serbia și Ucraina au primit, pentru folosirea în serviciul de supraveghere a frontierei de stat, cincizeci de șalupe de patrulare, tip "ARVOR 215 R", care vor determina creșterea eficienței misiunilor specifice pe fluviul Dunărea.
Șalupele fluviale de patrulare au ca principale caracteristici tehnice: lungime de 7,15 metri; lățime de 2,52 metri; pescaj de 0,75 metri; viteză de 30-40 km/h; propulsia este realizată de un motor "Volkswagen TDI" de 120 CP.
Ambarcațiunile, fabricate în Polonia, sunt construite din PAFS (fibră de sticlă), având chila întărită cu o structură de oțel care mărește rezistența ei în cazul unei lovituri dure în timpul navigației.
O șalupă este deservită de un echipaj format din doi polițiști de frontieră și are o capacitate de transport de șase persoane, inclusiv echipajul.
Potrivit Poliției de Frontieră, fiecare ambarcațiune este dotată cu sistem multifuncțional de navigație SIMRAD CX44ED (constând în DGPS, radar, hartă electronică, sondă ultrason), sistem multifuncțional profesional de comunicații (radiotelefoane mobile și portabile), sistem de semnalizare optico-acustic, busolă, proiector și sistem de încălzire tip WEBASTO navalizat, binoclu și ochelari de vedere pe timp de noapte în infraroșu.
Aparatura performantă de la bordul navei permite stabilirea și determinarea cu exactitate a poziției navei în orice moment al misiunii. Astfel, în cazul producerii unor evenimente de frontieră, cu ajutorul aparaturii se poate stabili cu exactitate locul săvârșirii infracțiunii, contravenției sau încălcării liniei de frontieră.
De asemenea, șalupa asigură condiții moderne de lucru pentru echipaj, deplasare rapidă și intervenție oportună în cazul producerii unor evenimente de frontieră.
Cele 50 de șalupe fluviale sunt destinate supravegherii și controlului frontierei de stat din zonele de competență ale Inspectoratelor Județene ale Poliției de Frontieră: Călărași (trei ambarcațiuni), Giurgiu (patru ambarcațiuni), Dolj (șase ambarcațiuni), Olt (trei ambarcațiuni), Mehedinți (șapte ambarcațiuni), Brăila (trei ambarcațiuni), Tulcea (opt ambarcațiuni), Ialomița (patru ambarcațiuni), Teleorman (cinci ambarcațiuni), Galați (o ambarcațiune), Caraș Severin (cinci ambarcațiuni) și Școala de Formare și Perfecționare a Personalului de Marină Giurgiu (o ambarcațiune).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6369 secunde