84 de candidați s-au înscris la concursul de intrare în avocatură

240
84 de candidați s-au înscris la concursul de admitere în profesia de avocat în Barourile Constanța și Tulcea - sesiunea septembrie 2009, ne-a declarat, ieri, prodecanul Baroului Constanța, avocatul Apostol Armeanu. Noutatea, în acest an, în ceea ce privește desfășurarea concursului, constă în deosebirea că, față de anii trecuți, examenul se va ține doar pe lângă Curțile de Apel, astfel că la Constanța vor da concurs și cei care optează pentru un post în Baroul Constanța, cât și cei care vor să activeze ca avocați în Baroul Tulcea. Așa se face că, din cei 84 de candidați, 66 sunt de la Constanța, iar 18 de la Tulcea. De asemenea, subiectele vor fi unice, transmise în teritoriu de la Uniu-nea Națională a Barourilor din România (UNBR). Concursul va demara la data de 9 septembrie, iar contestațiile vor fi soluționate de o comisie, la nivel central.
Examenul de admitere se va desfășura la disciplinele: drept civil, drept procesual civil, drept penal, drept procesual penal, organizarea și exercitarea profesiei de avocat. Testarea candidaților la cele cinci discipline de examen se va efectua prin susținerea unei probe scrise la fiecare materie. În acest an, examinatorii de la Constanța vor fi secondați și de cei de la Tulcea, toți trebuind să facă parte din rândul avocaților cu experiență, reputație profesională sau calificare universitară și moralitate neștirbită.
Candidații care nu au obținut nota de promovare la una sau mai multe dintre materii, pot formula contestație în termen de 48 de ore (zile lucrătoare) pe care le vor depune la Comisie. Acestea vor fi soluționate în termen de trei zile de la înregistrare. În prezent, în Baroul Constanța sunt înscriși aproximativ 500 de avocați.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3878 secunde