A beneficiat de legea mai favorabilă! Asistentul condamnat pentru viol, eliberat după 3 ani

137
A beneficiat de legea mai favorabilă! Asistentul condamnat pentru viol, eliberat după 3 ani - ddd-1578823889.jpg

Articole recomandate

Asistentul de la Spitalul Județean de Urgență Brăila, Viorel Mîlcu, condamnat definitiv în 2018 de Curtea de Apel Galați la 8 ani de închisoare, pentru că a violat mai multe paciente în timp ce erau internate în unitatea medicală, a fost eliberat din penitenciar după aproximativ 3 ani.

Judecătorii Tribunalului Brăila au respins ca nefondată, pe 10 ianuarie, contestația formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila împotriva soluției primei instanțe, din data de 9 decembrie 2019, care a admis cererea de liberare condiționată. "Menține ca fiind legală și temeinică sentința penală din data de 9.12.2019 pronunțată de Judecătoria Brăila", se arată în decizia Tribunalului Brăila.

Condamnatul Viorel Mîlcu, care are peste 60 de ani, a putut beneficia de legea mai favorabilă în acest caz, motiv pentru care el a fost deja eliberat din Penitenciarul Brăila.

Viorel Mîlcu, asistent medical la Secția de Chirurgie a Spitalului Județean, a fost arestat preventiv în septembrie 2015, după ce o adolescentă de 17 ani a depus plângere împotriva acestuia, acuzându-l că a sedat-o în timp ce se afla internată pentru o operație de apendicită și a violat-o, rezultatele probelor ADN confirmând acest lucru. După arestarea sa, polițiștii au audiat zeci de paciente care au fost internate în secția de Chirurgie a Spitalului de Urgență din Brăila începând cu anul 2010, cele mai multe confirmând comportamentul deviant al asistentului medical. Potrivit rechizitorului, asistentul le administra somnifere pacientelor, aspect confirmat de martore și scos în evidență de fișele medicale ale acestora, de rețetele existente în farmacia spitalului și de declarațiile medicilor.

În urma probelor administrate, în februarie 2018, Curtea de Apel Galați l-a condamnat definitiv pe Viorel Mîlcu la opt ani de închisoare cu executare și obligația de a plăti adolescentei de 17 ani daune morale în valoare de 15.000 de euro, alături de Spitalul de Urgență din Brăila. Spitalul Județean de Urgență Brăila a deschis proces pentru recuperarea sumei la Judecătorie, cerere care a fost admisă, instanța dispunând instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile sau imobile ale lui Viorel Mîlcu, până la recuperarea banilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 14 Noiembrie 2011
Stire din Eveniment : Sorin Ovidiu Vîntu va fi eliberat
Pagina a fost generata in 0.3426 secunde