A fost adoptată legea care interzice autostopul!

197

Articole de la același autor

Camera Deputaților a aprobat proiectul de lege potrivit căruia șoferii care transportă autostopiști fără autorizație de taxi să fie sancționați cu amenzi drastice. Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a dat aviz pozitiv cu 298 de voturi pentru și două împotrivă.

Potrivit actului normativ, transportul în regim de taxi sau transportul în regim de închiriere se va realiza numai de către transportatorii autorizați care dețin autorizații taxi valabile. De asemenea, transportul public de persoane contra cost, cu un autoturism fără autorizație va fi interzis. Cu alte cuvinte, persoanele care obișnuiau să ia autostopiști "la ocazie" trebuie să știe că vor fi sancționate cu amenzi cuprinse între 1.000 și 5.000 lei.

"Introducerea noilor dispoziții este necesară în condițiile în care există practici ilicite în activitățile de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor, fapt care afectează în mare măsură atât transportul local, cât și transportul județean de persoane", se precizează în expunerea de motive a documentului.

Actul normativ urmează a fi promulgat de președinte și publicat în Monitorul Oficial, după care va intra în vigoare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3286 secunde