Concurs A fost găsită "mama" care și-a aruncat bebelușul ca pe un gunoi

2072
A fost găsită

Articole de la același autor

Polițiștii din Ovidiu împreună cu cei de la Serviciul Investigații Criminale din cadrul IPJ Constanța au găsit-o pe femeia care și-a aruncat copilul în spatele școlii din Nazarcea.
Săptămâna trecută, un localnic din Nazarcea s-a dus să-și ducă băiețelul la cursuri. Alarmat de lătratul unui câine care se afla prin zonă, bărbatul s-a dus în spatele unității școlare să vadă despre ce este vorba. Ajuns lângă gard, el a descoperit cadavrul unui nou-născut care era plin de sânge. Imediat, bărbatul a anunțat polițiștii. La fața locului au venit oamenii legii iar corpul bebelușului a fost preluat de medicii legiști care au efectuat necropsia. Potrivit specialiștilor, copilul a fost născut viu la șapte luni și a decedat din cauza hipotermiei. Cu alte cuvinte, cea care i-a dat viață l-a abandonat atunci când bebelușul trăia, iar micuțul a murit din cauza frigului.
În timp record, polițiștii din Ovidiu au reușit să dea și de urma mamei. Ea se numește Maria Vieru și are 34 de ani. Tânăra locuiește la Grupul Social Nazarcea, are un copil minor, iar în momentul de față nu este căsătorită.
Șeful Poliției Ovidiu, comisarul Vasile Sicrieru, a declarat că, inițial, femeia nu a recunoscut că ea ar fi mama copilului abandonat în spatele școlii. Cu toate acestea, în urma examinării medico-legale a tinerei, a reieșit faptul că aceasta prezintă stare de lehuzie, după naștere neasistată, recentă, ce poate data din data de 4 ianuarie 2010. Pusă în fața faptelor, femeia și-a recunoscut fapta, spunând că a procedat astfel deoarece nu ar fi avut cu ce să crească încă un copil.
Vecinii susțin că nu știau că Maria Vieru este însărcinată și așteaptă un copil pentru că sarcina nu era vizibilă.
Tânăra este acuzată de pruncucidere, iar în momentul de față este internată, pentru îngrijiri medicale, în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. Potrivit anchetatorilor, după externare urmează a fi supusă unei expertize psihiatrice.
Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7655 secunde