A furat cabluri de alimentare. Mai multe trenuri erau la un pas să se ciocnească!

105
1
Polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Tran-sporturi Constanța au reținut un bărbat de 40 de ani, suspectat că a furat cabluri de alimentare de pe o distanță de trei metri, afectând astfel circulația feroviară. Oamenii legii au fost sesizați telefonic de către electromecanicul de serviciu din stația C.F. Dorobanțu, despre faptul că semnalul BL 11, pe distanța Murfatlar - Dorobanțu, prezintă culoarea roșie a se-maforului, din motive ne-cunoscute. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, împreună cu un electro-mecanic, unde au constatat faptul că, la km 201+280, Magistrala C.F. 800, între stațiile Murfatlar și Dorobanțu, au fost furate două cabluri de alimentare circuit cale, pe o distanță de aproximativ trei metri. În urma verificărilor, în zona podului feroviar Poarta Albă, polițiștii au depistat un bărbat de 40 de ani, din București, suspect de comiterea faptei.  În urma verificărilor, oa-menii legii au stabilit că acesta a tăiat cu un cuțit și a furat cele două cabluri de alimen-tare, astfel fiind scoasă din funcție instalația BLA fir I Dorobanțu - Murfatlar. În acest fel, s-a produs ocuparea circuitelor de cale, conducând la imposibilitatea controlării stării de liber sau ocupat a distanței BLA Dorobanțu - Murfatlar, putându-se produce ajungeri din urmă de trenuri și chiar ciocnirea acestora. Totodată, furtul cablului a produs întreruperea returului curentului de tracțiune de 27.000 V, care ar fi putut conduce la distrugerea echipamentelor feroviare aflate pe acea distanță, precum și la incidente de muncă prin electrocutare, din cauza valorilor mari ale tensiunilor și curenților.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței de jude-cată cu propunere de arestare preventivă.

Comentează știrea

Sorin
15 mai 2013
E culmea !

In Romania o sa se ajunga sa se fure si semnalul de la telefoane,ba chiar si azotul din aer. Romania va deveni un fel de academie internationala de infractori,patronata chiar de stat.Masurile impotriva infractiunilor nu sunt de fapt decat niste examene pe care daca le treci,poti ocupa chiar si functii mari,de conducere,de unde poti in continuare sa furi si mai mult!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4508 secunde