Incredibil

A încercat să fure din Tribunalul Constanța

700
A încercat să fure din Tribunalul Constanța - 230f709dc12e6dda9965dd47e5d92a01.jpg
Un dosar de la arhiva Secției Civile a Tribunalului Constanța era să dispară din incinta clădirii instan-țelor dacă jandarmii constănțeni care asigură ordinea și paza la Palatul de Justiție din Constanța nu erau suficient de vigilenți. Conducerea instanței promite schimbarea regulilor, pentru ca astfel de situații să fie evitate pe viitor.
Un incident deosebit de grav era să se petreacă, în urmă cu două zile, la instanțele de judecată constănțene. Un bărbat care a cerut la studiu un dosar, în arhiva Secției Civile a Tribunalului Constanța, profitând de aglomerație, a introdus dosarul în geantă, după care a încercat să părăsească sediul Palatului de Justiție. Noroc cu camerele de luat vederi care sunt amplasate în arhivă, că doar astfel jandarmii au putut observa gestul bărbatului, iar atunci când a vrut să părăsească incinta Palatul de Justiție a fost luat la întrebări.

A profitat de aglomerație
Totul s-a întâmplat miercuri, în jurul orei 13,20. Mircea Bratu, de 59 de ani, din localitatea Ovidiu, a solicitat la studiu un dosar civil pe care-l are pe rolul Tribunalului Constanța. Acesta, văzând aglomerația din arhivă, a crezut că se poate strecura în afara clădirii fără să fie observat, cu tot cu dosarul ce-l privea. Bărbatul nu a observat însă camerele de luat vederi care erau "cu ochii pe el".
Când a vrut să dea bir cu fugiții, jandarmii care asigură paza și protecția instituțională a Palatului de Justiție l-au oprit, legitimat și i-au cerut să arate ce are în geantă. Așa se face că Mircea Bratu a fost descoperit înainte de a dispărea cu tot cu unul dintre dosarele instanței. Bărbatul le-a spus jandarmilor că dorea să meargă în centru, pentru a face copii xerox după documentele aflate la dosar.
Pe numele lui Mircea Bratu a fost demarată cercetarea penală pentru comiterea infracțiunii de sustragere de înscrisuri, dosarul acestuia urmând a fi înaintat procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

Măsuri ale conducerii instanței
Vizavi de acest incident, președintele Tribunalului Constanța, judecător Vasile Cosac-Cărbune, ne-a declarat că o primă măsură de precauție ce urmează a fi luată este organizarea unui program special pentru studiul dosarelor, separat de cel privind relația cu publicul. "Doar așa vom evita aglomerația care se creează la arhive, unde spațiul este foarte mic, iar arhivarii nu pot avea posibilitatea de a observa tot ce se întâmplă", ne-a declarat președintele Tribunalului Constanța, judecător Vasile Cosac-Cărbune.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 25 Februarie 2011
Stire din Eveniment : Garda de Coastă va păzi Marea Neagră
Pagina a fost generata in 1.9891 secunde