Concurs A înșelat Banca Piraeus cu 200.000 de lei

1621

Articole de la același autor

Lucrătorii Biroului de Cercetări Penale din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au demarat urmărirea penală împotriva lui Mircea Spînu, de 46 de ani, din Constanța, administratorul SC "LS Special Product" SRL Constanța, pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Potrivit polițiștilor, în perioada martie - noiembrie 2006, el a indus în eroare banca Piraeus, din Constanța, cu prilejul încheierii unor contracte de credit de nevoi personale. Spînu a prezentat ca reale mai multe documente contrafăcute pentru a obține creditele. Anchetatorii spun că el a falsificat adeverințe de salariat, care atestau în mod nereal fie calitatea de angajat al firmei lui, fie vechimea în muncă ori cuantumul salariului, reușind astfel să creeze băncii un prejudiciu de peste 200.000 lei.
Din câte se pare, Spînu nu a făcut de unul singur aceste fapte, ci l-a avut drept complice pe Radu Adrian Topor, de 31 de ani, din Constanța, ofițer de credite la Banca Piraeus. El este acuzat de polițiștii de la Transporturi că a înlesnit acordarea creditelor unor persoane fizice inexistente, știind foarte bine că actele prezentate de Spînu sunt false. Prejudiciul care i se impută lui se ridică la 220.704 lei, restul sumei fiind obținut de Spînu prin înșelarea unor angajați de bună credință.
Adrian Topor este cercetat pentru înșelăciune cu consecințe deosebit de grave în formă continuată, uz de fals și fals în înscrisuri sub semnătură privată. În prezent, el este angajat la BRD Mangalia, tot în funcția de ofițer de credite.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au decis cercetarea în stare de libertate a lui Mircea Spînu și Adrian Radu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6758 secunde