A MURIT CONSTATIN IORDACHE, președintele Clubului Amiralilor

1366
5
Viceamiralul în rezervă, Constantin Iordache, fost șef al Comandamentului Marinei Militare, a decedat în această dimineață. 
Constantin Iordache s-a născut la 17 octombrie 1934 în satul Piteasca, comuna Găneasa, judetul Ilfov. Acesta avea doi fii, ofițeri în Marina Militară. 


Viceamiralul a terminat Școala Militară de Ofițeri de marină, promoția 1955, Academia Militară Generală, Facultatea de Arme, Secția Marină, 1969, a urmat un curs postacademic de perfecționare, 1975 și unul postacademic Superior în 1985. Înainte de 1990, a condus delegații ale Marinei Militare cere participare la aplicații cu nave sau pe hartă, în Marea Neagră cu forțe navale ale statelor Tratatului de la Varșovia.De fiecare dată, a acționat în conformitate cu prevederile Doctrinei Naționale de Apărare de atunci, pentru ca forțele navale române să se subordoneze numai comandamentelor militare naționale. A reprezentat Marina Militară la Simpozioanele Puterii Maritime, din 1993 și 1995, la Newport, SUA. 


În cadrul Colegiului Director al Clubului Amiralilor a avut inițiativa înființării premiului "Ofițerul Anului"și premierea anuală a cărților cu tematică de marină. Ca președinte al Clubului Amiralilor a organizat mai multe activități în comandamente și unități pentru prezentarea celor mai valoroase teze de doctorat și lucrări care vizează dezvoltarea și modernizarea foprțelor navale ale României.


Comentează știrea

claudiu
12 martie 2013
Dumnezeu sa-l Odihneasca in Pace...!

Dumnezeu sa-l Odihneasca in Pace .....!

sorin
12 martie 2013
Dumnezeu sa-l ierte

Dumnezeu sa-l ierte

Anonim
12 martie 2013
Respect

A fost un mare om. Il respect din toata inima si ma bucur ca am reusit sa il cunosc si in persoana

anonim
12 martie 2013
A MURIT CONSTATIN IORDACHE, președintele Clubului Amiralilor

Dumnezeu sa-l ierte , un om deosebit sper sa-si gaseasca linistea alaturi de sotia sa....

dumitru
13 martie 2013
Vam Iordache

Dumnezeu sa-l ierte.A fost un mare om. Il respect din toata inima

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 09 Martie 2013
Stire din Eveniment : Fost OFIȚER SRI, OMORÂT ÎN BĂTAIE
Luni, 04 Martie 2013
Stire din Cultură-Educație : Rămas bun, Diana Cheregi!
Pagina a fost generata in 0.231 secunde