A murit medicul Carmen Ginghină, unul dintre cei mai cunoscuți cardiologi din România

623
A murit medicul Carmen Ginghină, unul dintre cei mai cunoscuți cardiologi din România - deces-1659457566.jpg
Carmen Ginghină, medic cardiolog, șefă a Clinicii de Cardiologie a Institutului pentru Boli Cardiovasculare ”Prof. Dr. C. C. Iliescu” din București și șefa Catedrei de Cardiologie a Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București, a murit la vârsta de 74 de ani, potrivit Antena3.ro


Colegiul Medicilor din România a făcut tragicul anunț: „Sincere condoleanțe familiei doamnei Prof. Univ. Dr. Carmen Ginghină, reputat medic cardiolog, care s-a stins din viață! Cu o vastă experiență profesională, Prof. Univ. Dr. Carmen Ginghină a condus Clinica de Cardiologie a Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare ”Prof. Dr. C. C. Iliescu” București, ajutând nenumărați pacienți să își depășească suferința.

De asemenea, în calitate de șefă a Catedrei de Cardiologie a Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București, Prof. Univ. Dr. Carmen Ginghină a îndrumat și format, ani la rând, generații de medici, pe care i-a ajutat, cu răbdare și dedicare, să înțeleagă Cardiologia.”

”Prof. Univ. Dr. Carmen Ginghină a fost, în perioada 2002-2005, președintele Societății Române de Cardiologie. Nici strălucita carieră universitară, nici prestigiul de care se bucura în lumea medicală nu i-au alterat doamnei Prof. Univ. Dr. Carmen Ginghină modestia exemplară și perspectiva umană asupra bolii și a bolnavului. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, este mesajul Colegiului Medicilor.


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3362 secunde