ABATERI LA RUTIERA CONSTANȚA. Acuzații că șoferii "cu influență" nu rămâneau fără permise!

1209
ABATERI LA RUTIERA CONSTANȚA. Acuzații că șoferii

Articole de la același autor

Anchete desfășurate de Direcția Rutieră și Direcția Control Intern din cadrul Inspectoratului General al Poliției Rutiere (IGPR) au scos la iveală mai multe nereguli la Serviciul Rutier Constanța, care în prezent se află în atenția procurorilor, potrivit unor surse. Neregulile semnalate vizează faptul că peste o sută de persoane ar fi beneficiat, în anii 2017 - 2018, de "indulgența" unor polițiști constănțeni și nu le-ar fi fost reținute permisele auto. 


 "Cu ocazia auditării (anul 2017, n.r.) s-a stabilit faptul că un număr de 75 de abateri ce atrag suspendarea dreptului de a conduce, starea dreptului de a conduce a persoanei sancționate contravențional a fost modificată din "Valabil" în "Cu restricții - Suspendat" în aceeași zi sau la scurt timp înainte de validarea stării dreptului de a conduce ca urmare a expirării perioadei de suspendare", se arată în raportul menționat. 


"Din datele existente la nivelul IGPR reiese că, începând cu luna ianuarie 2018, în cadrul IPJ Constanța - Serviciul Rutier - conducătorii auto nu au răspuns pentru abaterile comise și au avut posibilitatea conducerii autovehiculelor, fără riscul răspunderii în cazul depistării în trafic, deși, în fapt acestora le fusese suspendat dreptul de a conduce", se mai arată în documentația făcută publică de Digi24, numărul șoferilor favorizați în acest mod crescând la peste o sută.


Reprezentanții IPJ Constanța au confirmat pentru "Cuget Liber" că aspectele semnalate au făcut obiectul unui dosar penal, care a fost înaintat către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, unde s-ar afla în lucru. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4417 secunde