Acțiune a polițiștilor rutieri în stațiunea Eforie Sud

284
Acțiune a polițiștilor rutieri în stațiunea Eforie Sud - 3022e710820342708029ad3c81ba3d72-1631365932.jpg
Pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri constănțeni acționează în mod constant, activitățile întreprinse vizând prevenirea acestor evenimente prin prezența în trafic și depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele de circulație, în mod special, a celor care circula cu viteze peste limita legală sau sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.


În această dimineață, 11 septembrie, polițiști ai Serviciului Rutier au desfășurat o acțiune pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea încălcării normelor rutiere privind viteza de deplasare, în stațiunea Eforie Sud.


În urma acțiunilor din teren, au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 10.500 de lei, totodată fiind reținute 2 permise de conducere. Polițiștii au retras și un set de plăcuțe cu numărul de înmatriculare.


Polițiștii rutieri îi sfătuiesc pe conducătorii auto:


- Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!


- Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!


- În caz de trafic aglomerat, adoptați o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor și respectați regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere.


- Acordaţi un plus de atenţie vitezei cu care rulaţi în intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacelor de transport în comun sau a altor autovehicule, pentru a putea, în orice moment, manevra şi opri în siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!


Respectaţi-vă partenerii de drum, păstraţi-vă calmul şi nu uitaţi politeţea rutieră!


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.92 secunde