Acţiunea „Foc de artificii”. Sute de persoane fizice şi juridice, verificate de poliţişti

299
Acţiunea „Foc de artificii”. Sute de persoane fizice şi juridice, verificate de poliţişti - actiuneafocdeartificii-1607098236.jpg

Articole de la același autor

 
Peste 100 de societăţi comerciale din întreaga ţară, autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice şi în zona a 213 pieţe, târguri sau centre comerciale, au fost verificate de poliţişti în cadrul acţiunii „Foc de artificii”. Au fost vizate și 49 de persoane fizice și juridice neautorizate care comercializau ambulant articole pirotehnice.
În cadrul acțiunii au fost întocmite 40 de dosare penale, pentru constatarea a 44 de infracțiuni, fiind implicate 46 de persoane, față de care sunt efectuate cercetări.
Pentru alte nereguli constatate, au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.300 de lei, iar ca măsuri complementare au fost indisponibilizate, în vederea confiscării 1.050 kg. de articole pirotehnice, din categoriile F1, F2, F3 și P1, în valoare de peste 48.900 de lei. De asemenea, a fost retrasă o autorizație de funcționare.
 Activităţile, desfășurate sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, au scopul de prevenire şi de combatere a oricăror evenimente negative (răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri) generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă 2020/2021.             
 
* * *
Reprezentanţii oamenilor legii ne recomandă să cumpărăm articole pirotehnice doar de la persoanele fizice sau juridice autorizate. Petardele pot fi comercializate doar în spații destinate vânzării unor astfel de articole și numai după obținerea autorizației de deținere și comercializare.
Sesizaţi Poliţia când constataţi că sunt vândute ilegal articole pirotehnice. „Comercializarea, fără drept, de articole pirotehnice constituie infracțiune și vă pune în pericol sănătatea și integritatea corporală. De asemenea, la achiziționarea de articole pirotehnice verificați eticheta. Acestea trebuie să fie inscripționate în limba română. Este interzisă vânzarea către populație a articolelor pirotehnice din categoriile T/P/F2, T/P/F3, F 3, F4! De exemplu, puteţi cumpăra steluțe; lumânări scânteietoare; jerbe cu scântei; minifacle; inele de foc; sateliți”, explică poliţiştii.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7856 secunde