Acţiuni preventive ale poliţiştilor, în pieţe

480

Articole de la același autor

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu cei ai Poliției municipiului Constanța și jandarmi din cadrul I.J.J. Constanța, desfăşoară, săptămâna aceasta, activităţi de prevenire în rândul persoanelor vulnerabile, privind comiterea unor fapte de furt din buzunare, poșete, genți și societăți comerciale, precum și a faptelor de tâlhărie. 


„Scopul acțiunilor este conștientizarea cetățenilor cu privire la riscurile la care se pot expune, în cazul în care nu adoptă măsurile minime de siguranţă. Comportamentul neadecvat caracterizat prin neglijenţă, ignoranţă «ajută» la comiterea acestui gen de fapte, mai ales atunci când persoanele se află în zonele aglomerate. Pentru a evita comiterea infracţiunilor de furt din buzunare, poșete sau genţi, polițiștii constănțeni acționează, zilnic, pe raza municipiului Constanța, discutând cu cetăţenii și sfătuindu-i să apeleze la primul şi cel mai solid «scut» împotriva unor astfel de fapte, respectiv vigilenţa”, transmit reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.


Totodată, polițiștii au oferit operatorilor economici sfaturi şi recomandări pentru stabilirea unei strategii de siguranță. Astfel, în conformitate cu prevederile Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecției persoanelor, reprezentanților societăților comerciale li s-a pus în vedere să efectueze periodic instruirea întregului personal cu aceste teme, pentru o cât mai bună prevenție.
De asemenea, în această perioadă a sărbătorilor pascale, când există tendința aglomerărilor, polițiștii le-au reamintit cetățenilor regulile de prevenire a răspândirii virusului Covid-19, respectiv portul măștii de protecție și respectarea distanțării sociale.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.693 secunde