Activitate de prevenire în Gara Constanța, desfășurată de polițiști

329
Activitate de prevenire în Gara Constanța, desfășurată de polițiști - xgaraconstantaprevenire-1675932785.jfif
Polițiștii din cadrul Biroului Județean Poliție Transporturi Constanța și din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanta - Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat în Gara CFR Constanța, miercuri, 8 februarie, activități preventiv-educative în vederea reducerii accidentelor produse ca urmare a surprinderii victimei de către tren în gabaritul liniei de cale ferată.

În cadrul activităților desfășurate, au fost transmise recomandări privind respectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, interdicția prezenței persoanelor în gabaritul liniilor de cale ferată sau în zona siguranță a căii ferate în alte condiții decât cele prevăzute de lege, dar și cu privire la modul de urcare sau coborâre din mijloacele de transport feroviare.

De asemenea, polițiștii au înmânat călătorilor care au tranzitat stația CFR pliante care conțin regulile de traversare a căii ferate și obligația de a avea grijă de bagaje.

Astfel de activități ale polițiștilor se vor desfășura în continuare și au ca scop menținerea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, atât în stațiile căii ferate, cât și în trenurile de călători, dar și prevenirea accidentelor la trecerile la nivel cu calea ferată.

Pentru o călătorie cu trenul în siguranță, polițiștii vă recomandă: „Nu urcați/coborâți din mijloacele de transport feroviare cât timp acestea sunt în mișcare. Nu traversați calea ferată în timp ce desfășurați alte activități, de natură a va distrage atenția. Nu lăsaţi bagajele nesupravegheate, nici pentru perioade scurte de timp. Nu consumaţi băuturi alcoolice în trenuri și stațiile căii ferate. Nu încredinţaţi bunurile personale şi bagajele unor persoane necunoscute. La urcarea şi coborârea din tren, supravegheaţi atent bagajele şi buzunarele. La plata legitimaţiilor de călătorie, nu expuneţi la vedere întreaga sumă de bani pe care o aveţi la dumneavoastră. Evitaţi transportarea unor sume mari de bani sau valori dacă nu vă luaţi măsuri de siguranţă corespunzătoare. Este strict interzisă urcarea pe trenurile de călători și marfă pentru efectuarea de poze. Dacă, pe timpul călătoriei luaţi cunoştinţă despre săvârşirea vreunei infracţiuni, sesizaţi de îndată poliţia”. 

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.3381 secunde