Acuzații la grădiniță. O fetiță a stat peste două ore pe podea, cu insuficiență respiratorie, fără să primească ajutor

11916
Acuzații la grădiniță. O fetiță a stat peste două ore pe podea, cu insuficiență respiratorie, fără să primească ajutor - fetita-1696959152.jpg
Poliţiştii din Bucureşti au deschis un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu, după ce au fost sesizaţi de părinţii unei fetiţe în vârstă de 2 ani şi 5 luni care a stat pe podea, în data de 22 septembrie, între 15.30 și 17.45, la o grădiniţă privată din sectorul 6, cu insuficienţă respiratorie, fără ca personalul să-i acorde ajutor sau să-i sune. Copila a fost dus la spital și internată.


Mama unor gemene de 2 ani şi 5 luni a relatat, pe Facebook, că fetele ei frecventau o grădiniţă privată din sectorul 6, iar în 22 septembrie una dintre ele a fost preluată în stare gravă de la personalul grădiniţei.


„Am ajuns cu ea la camera de gardă, unde medicii au constatat că se află în insuficienţă respiratorie, i-au dat oxigen şi aerosoli cu ventolin din 20 în 20 minute si au internat-o în spital. Privind înregistrările video am observat că, după ora 15:30, copilul a zăcut pe jos la orizontală, doar se mai târa puţin dintr-un loc în altul, timp în care ceilalţi se jucau voioşi în jurul ei”, a scris mama.


În acest timp patru „doamne” au intrat pe rând în camera de activităţi, nu pentru a verifica starea copiilor, ci pentru a butona telefoanele. După 16.10, până când am preluat-o, la 17.45, Anastasia a zăcut pe jos în mijlocul clasei, fără să se mai mişte.


Mama fetiței: Ea a mai transmis că fondatoarea grădiniţei i-a promis că va reveni cu un punct de vedere, lucru care nu s-a mai întâmplat, relatează news.ro


Părinţii fetiţei au depus plângere la Poliţie, în 2 octombrie, iar polițiștii au anunțat că „cercetările au fost preluate de către Serviciul Siguranţa Şcolară, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu”.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4096 secunde