Adolescentă din Constanța, vândută pentru servicii sexuale

1211
Adolescentă din Constanța, vândută pentru servicii sexuale - fondtraficminorisursathedailybea-1583961908.jpg

Articole de la același autor

Timp ce doi ani, o adolescentă din județul Constanța a fost constrânsă să se prostitueze: a fost ținută în diverse locuințe și constrânsă să-și vândă serviciile sexuale. În urmă cu câteva zile, în momentul în care bărbatul care profita de ea a încercat să o vândă unui alt proxenet, au intrat pe fir polițiștii de la Crimă Organizată și procurorii DIICOT. 


Un bărbat de 39 de ani, din localitatea Ostrov, o mai veche cunoștință a oamenilor legii (neaflându-se la prima abatere penală!) a ajuns în fața magistraților Tribunalului Constanța, în cursul zilei de marți, 10 martie, cu propunere de arestare pentru trafic de minori. Potrivit anchetatorilor, Valentin R. este acuzat că a recrutat o adolescentă, pe care a exploatat-o în vederea practicării prostituției, iar în urmă cu câteva zile a vrut să o "vândă" către un alt proxenet, contra sumei de 500 de euro. 


Victima a fost convinsă de suspect să se prostitueze, în urmă cu doi ani, pe când avea 16 ani. De atunci, bărbatul a ținut-o în diverse apartamente din municipiul Constanța, unde o ținea în permanență sub supraveghere. La sfârșitul săptămânii trecute, însă, a început negocierile pentru a o "vinde", acela fiind și momentul în care au intrat pe fir oamenii legii. 


"În perioada 6 – 9 martie, bărbatul ar fi efectuat demersuri de a o transfera pe victimă către un alt proxenet, contra sumei de 500 de euro, în același scop. Pe 9 martie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Constanța împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a inculpatului, în momentul în care acesta încerca tranzacționarea victimei", au arătat procurorii DIICOT. 


În momentul prinderii în flagrant, asupra bărbatului au fost găsiți cei 500 de euro negociați, iar în autoturismul acestuia, sub scaunul șoferului, a fost găsit ascuns un cuțit de dimensiuni considerabile. 


Totodată, în urma flagrantului, oamenii legii au realizat și două percheziții domiciliare, la două adrese din municipiul Constanța, ocazie cu care anchetatorii au găsit o agendă de mici dimensiuni și un telefon mobil, folosite la activitatea infracțională, dar și cheile care proveneau de la sistemul de închidere al ultimei locuințe unde a fost ținută victima. 


Magistrații au dispus arestarea preventivă a suspectului pentru 30 de zile. Menționăm că bărbatul a fost condamnat în trecut pentru furt, conducere fără permis și viol. 


"Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție", au subliniat procurorii DIICOT. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6856 secunde